Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.04.2010.

12:49

Još derbi i pet kola...

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u poslednjih šest kola ulaze sa razlikom od dva boda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Na prvi pogled Crvena zvezda je u prednosti zbog toga što je, ne računajući ’večiti derbi’ tri puta domaćin, Partizan igra još dva meča u Humskoj. Ipak, ’crveno-beli’ će igrati bez gledalaca, a sva tri gostovanja spadaju u red ’nezgodnijih’, u Kuli, u Humskoj i u Subotici.

U 25. kolu, u sredu, Jelen Superlige prvak Partizan gostuje u Kruševcu, vodeća Crvena zvezda dočekuje ekipu Javora.

Partizan na svom terenu dočekuje ekipu Metalca iz Gornjeg Milanovca u meču 26. kola koje se igra 1. maja, ’crveno-beli’ gostuju u Kuli, protivnik je Hajduk.

Osmog maja u Humskoj se igra ’večiti derbi’, a ako i jedni i drugi do tada ne izgube bodove to će biti prilika da se, posle više decenija, jedan šampionat reši u direktnom okršaju beogradskih klubova.

U pretposlednjem, 29. kolu, 13. maja, na programu su mečevi beogradskih klubova, Crvena zvezda će ugostiti BSK iz Borče, a Partizan gostovati OFK Beogradu.

Poslednje kolo Jelen Superlige igra se 16. maja, ako budu odlučivale o tituli utakmice Crvene zvezde i Partizana igraće se u istom terminu, ’crveno-beli’ će u Suboticu ekipi Spartak Zlatibor Vode, a u Humsku dolazi Mladi radnik.

U slučaju da Partizan i Crvena zvezda imaju na kraju isti broj bodova odlučiće odnos u međusobnim susretima, u slučaju da je i on izjednačen (ako ’crveno-beli’ pobede ’crno-bele’ rezultatom 2:1) presudiće ukupna gol razlika.

Trenutno, šest kola pre kraja prvenstva, Crvena zvezda ima 62 boda (20-2-29) i gol razliku 46:12, Partizan dva boda manje (18-6-0) i gol razliku 47:13.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve