Nova vest
Fudbal

Petak, 16.04.2010.

21:55

Espanjol remeti Barsu, Real vreba

U subotu i nedelju nastavlja se takmičenje u španskoj Primeri, a na programu su mečevi 33. kola.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Tokom nedelje odigrano je 32. kolo u kome su favoriti, Barselona, Real i Valensija, zabeležili nove trijumfe. Katalonci su tako zadržali tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Real, dok se Valensija učvrstila na trećem mestu sa sedam bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Maljorke.

Barselona koja je do sada sakupila 83 boda, već u subotu igra katalonski derbi protiv Espanjola. Trener Pep Gvardiola smatra da njegov tim do kraja sezone nema pravo na grešku ukoliko želi da odbrani titulu.

Katalonci su ključne bodove u borbi za titulu možda osvojili prošle subote, kada su u velikom derbiju, na stadionu ’Santijago Bernabeu’, savladali madridski Real sa 2:0. Do kraja takmičenja ostalo je još šest kola, a 'kraljevski klub' u nedelju igra derbi protiv Valensije.

"Očekivao sam da Real u poslednjem kolu pobedi Almeriju (2:1). Verujem da će Madriđani trijumfovati u svim mečevima do kraja, što znači da i mi moramo da uradimi isto kako bi osvojili titulu", zaključio je Gvardiola.

"U pitanju je odlična ekipa koja neće kiksirati. U poslednjih 14 mečeva izgubili su samo jednom i njihov jedini cilj je da osvoje Primeru'', ocenio je on.

"Tri boda prednosti ništa ne znače i mi ne smemo da se opustimo. Ukoliko pobedimo Espanjol napravićemo veliki korak ka osvajanju nove titule", dodao je trener Barse.

Barselona će prvi put igrati na novom stadionu Espanjola, ali trener Gvardiola na 'Kornelji' neće moći da računa na Andresa Iniestu, dok se očekuje povratak Zlatana Ibrahimovića i Erika Abidala.

Sa druge strane, trener domaćih Maurisio Poketinjo ohrabren je povratkom golmana Karlosa Kamenog. On je u sredu isključen u porazu od Rasinga (3:1). Ipak, ta odluka je kasnije preinačena i Kameni će braniti protiv gradskog rivala.

Međutim, u timu Espanjola, zbog povreda, neće biti Ivana De La Penje, Markeza, Davida Garsije i Fernanda Markesa.

"Znam kako Barselona igra i trudićimo se da im maksimalno otežamo posao. Međutim moramo biti svesni da igramo protiv najboljeg tima na svetu", istakao je Poketinjo.

U subotu se igraju i mečevi Sevilja - Sporting Hihon i Viljareal - Atletiko Madrid.

Sevilja, baš kao i Viljareal, vodi veliku borbu za četvrto mesto koje naredne sezone vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Tim Ivice Dragutinovića zauzima peto mesto na tabeli, sa 51 bodom i zaostaje samo bod za četvrtom Maljorkom.

Viljareal, u konkurenciji Maljorke, Sevilje, Atletik Blbaa i Hetafea, trenutno ima najmanje šansi da se domogne LŠ pošto je trenutno osmi sa 46 bodova.

Primera 33. kolo:
Subota:
18:00 Sevilja - Sporting
20:00 Espanjol - Barselona
22:00 Viljareal - Atletiko Madrid

Nedelja:
17:00 Deportivo La Korunja - Almerija
17:00 Malaga - Valjadolid
17:00 Tenerife - Hetafe
17:00 Heres - Rasing Santander
19:00 Atletik Bilbao - Saragosa
21:00 Rael Madrid - Valensija

Ponedeljak:
21:00 Maljorka - Osasuna

Tabela:
Barselona 83, Real Madrid 80, Valensija 59, Maljorka 52, Sevilja 51, Atletik Bilbao 48, Hetafe 47, Viljareal 46, Deportivo La Korunja 43, Atletiko Madrid 40, Osasuna 38, Sporting Hihon 37, Almerija 37, Espanjol 37, Rasing Santander 35, Saragosa 33, Malaga 32, Tenerife 29, Valjadolid 28, Heres 26

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve