Nova vest
Fudbal

Sreda, 07.04.2010.

12:21

Zvezda traži da se odbije Partizan

Fudbalski klub Crvena zvezda tražiće da se odbije zahtev Partizana da se odloži utakmica „crno-belih“ sa Jagodinom, koja bi trebalo da se odigra u nedelju.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Sportski direktor „crveno-belih“ Ivan Adžić izjavio je da bi prihvatanje zahteva Partizana da se odloži meč 23. kola Jelen superlige protiv Jagodine ugrozilo regularnost takmičenja i pozvao Zajednicu superligaša da odbije taj zahtev.

"Crvena zvezda smatra da bi prihvatanje zahteva Partizana da se odloži njegova utakmica protiv Jagodine ugrozilo regularnost takmičenja i Partizan stavilo u privilegovan položaj u odnosu na druge klubove koji učestvuju u takmičenju", rekao je Adžić.

Partizan je u utorak zatražio od Zajednice superligaša da odloži utakmicu protiv Jagodine, pošto se šestorica fudbalera aktuelnog srpskog šampiona nalazi s reprezentacijom u Japanu. Selekcija Srbije, sastavljena od igrača iz domaćeg prvenstva, u sredu igra prijateljsku utakmicu protiv Japana u Osaki.

"Reprezentativne obaveze fudbalera bilo kog kluba ne bi smele da budu izgovor za traženje privilegija u domaćem takmičenju. Takođe, želimo da verujemo da ovaj zahtev nema veze sa neigranjem pojedinih igrača u Jagodini zbog žutih kartona", dodao je Adžić.

Sportski direktor Crvene zvezde pozvao je Zajednicu superligaša da odbije zahtev Partizana, kako bi očuvala regularnost takmičenja.

"Domaće takmičenje treba da se odvija prema rasporedu koji je utvrdjen bez obzira na reprezentativne obaveze igrača. Zahtevamo od Zajednice superligaša da odbije zahtev Partizana za odlaganje utakmice i tako očuva regularnost takmičenja", poručio je Adžić.

U reprezentaciju su pozvana tri igrača Crvene zvezde, a Adžić je istakao da „crveno-beli“ neće tražiti odlaganje prvenstvene utakmice protiv Mladog radnika, iako je fudbaler Pavle Ninkov povređen otputovao u Japan.

"Ninkov je na utakmici sa OFK Beogradom dobio povredu ramena zbog koje je zamenjen. Odmah posle utamice uradjeni su lekarski pregledi koji su potvrdili povredu. Poštujući reprezentaciju, Ninkov se stavio na raspolaganje selektoru, a naš klupski lekar je obavestio lekara reprezentacije o povredi Na zahtev rukovodstva Fudbalskog saveza odlučeno je da Ninkov putuje u Japan. Crvenoj zvezdi je obećano da će biti lečen u Japanu prema terapiji koja je određena i da neće igrati povređen", rekao je Adžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu