Nova vest
Fudbal

Subota, 03.04.2010.

23:01

Debakl Juventusa u Udinama

Fudbaleri Juventusa izgubili su sa 3:0 na gostovanju od Udinezea u poslednjem meču kola, dok je Katanija u meču pre tog sa 2:0 pobedila Palermo.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

U veoma otvorenom meču na 'Friuliju', 'staru damu' nije mogao da spasi ni sjajni golman Meninger koji je od deset šuteva ka svom golu zaustavio sedam, ali su Sančez u devetom, Pepe u 65. i Di Natale u 77, ipak, uspeli da zatresu mrežu torinskog tima i donesu svojoj ekipi vrlo bitnu pobedu u borbi za opstanak.

Odlični Slovenac Handanović zaustavio je sva četiri pokušaja napadača Juventusa koji će se do kraja sezone boriti za mesto u Ligi Evrope, a uz mnogo sreće možda i poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. U velikoj pobedi Udinezea učestvovao je i Aleksandar Luković koji je u 29. minutu meča dobio žuti karton.

U pretposlednjem meču kola Katanija je sa 2:0 savladala Palermo u derbiju Sicilije i skoro obezbedila opstanak. Strelac oba gola u novoj pobedi ekipe Siniše Mihajlovića bio je Argentinac Maksi Lopez u 14. i 32. minutu. Jedan od junaka pobede je i golman domaćih Andujar koji je imao deset odbrana.



Katanija sada, šest kola pre kraja šampionata, ima 38. bodova, sedam više od Atalante koja je najbliža sigurnoj zoni. Sijena i Livorno su sa po 26 bodova u najtežoj situaciji. Za opstanak se bore još Udineze, Lacio, Bolonja i Kjevo, a u najboljoj situaciji je Kaljari koji ima dva boda više od Kjeva i Katanije.

U mečevima 32. kola koji su igrani ranije u subotu pobede su zabeležili lideri Inter, Roma i Milan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu