Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 01.04.2010.

15:19

Potvrđena Runijeva povreda

Napadač Mančester Junajteda Vejn Runi u četvrtak se podvrgao pregledu skenerom koji je potvrdio oštećenje ligamenata, ali bez preloma kostiju.

Izvor: A K

Autor:A K

Default images

Iako su u Junjatedu odbili da saopšte koliko će utakmica zvezda tima propustiti, izvesno je da neće moći da nastupa u subotu u okršaju sezone sa Čelsijem na Old Trafordu, kao ni u revanšu četvrtfinala Lige šampiona protiv Bajerna sledeće nedelje. Portparol kluba je izjavio: "Drago nam je što Vejn nije pretrpeo frakturu. Na skeneru se vidi samo mala povreda ligamenata".

Menadžer kluba Ser Aleks Ferguson izneće više detalja u javnost na konferenciji za novinare u petak.

Ovo su svakako odlične vesti za selektora Engleske Fabija Kapela, čiji će glavni adut najverovatnije biti potpuno spreman da zaigra na početku Svetskog prvenstva 12. juna.

Runi je pretrpeo povredu članka u utorak u meču Minhena i Junajteda pošto je okrznuo napadača Bajerna Maria Gomesa. Nemački tim tada je slavio 2:1. Englez se trenutno nalazi u gipsu i kreće se na štakama, ali postoji mogućnost da se vrati i u tim Junajteda pre kraja sezone.

Mančester Junajted je trenutno na prvom mestu u Premijer ligi sa 72 boda iz 32 meča, i ima bod više od drugoplasiranog Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu