Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.03.2010.

12:58

Mesi: Osam dana - osam golova

Najbolji svetski fudbaler u prošloj godni i prvotimac Barselone Lionel Mesi na tri utakmice, odigrane u poslednjih osam dana, postigao je čak osam golova.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Mesi je u nedelju uveče, sa tri pogotka, predvodio Barselonu do pobede od 4:2 protiv Saragose, a u prethodnom kolu španskog šampionata, u duelu sa Valensijom, argentinski as je takođe postigao tri gola. Golgetersku seriju započetu u duelu sa Valensijom, dvadesettrogodišnji napadač je nastavio i u revanš meču osmine finala Lige šampiona protiv nemačkog Štutgarta.

Barselona je pobedom od 4:0 potvrdila plasman u sledeću fazu tog takmičenja, a Mesi je bio dvostuki strelac.

U španskoj Primeri Barselona se trenutno, sa 68 bodova, nalazi na drugom mestu iza Reala, koji ima isti broj bodova, ali bolju gol-razliku.

Đoan Laporta oduševljen Mesijem

Predsednik Barselone Đoan Laporta oduševljen je igrama najboljeg fudbaler tog kluba, Argentinca Lionela Mesija, za koga tvrdi da je jedan od najboljih igrača svih vremena.

"On je trenutno, bez konkurencije, najbolji igrač sveta i jedan od najboljih u istoriji fudbala. Sa njim se mogu porediti samo Johan Krojf i Dijego Maradona", ocenio je Laporta.

Laporta je nakon duela Saragosa – Barselona (2:4) Argentinca proglasio fudbalskim genijem.

"Mesi je odigrao sjajnu utakmicu. On je fudbalski genije, koji se stavio u službu tima. Pravi je lider Barselone. Nikada ne stavlja sebe u prvi plan, na kraju meča je čak prepustio Zlatanu Ibrahimoviću da izvede jedanaesterac za koji se on izborio", rekao je Laporta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve