Nova vest
Fudbal

Subota, 20.03.2010.

18:54

Partizan ubedljiv protiv Čuke

Fudbaleri Partizana pobedili su Čukarički 3:0 (1:0) u 19. kolu Jelen Superlige Srbije, i smanjili zaostatak za liderom Zvezdom na dva boda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpski šampion je u Humskoj do pobede stigao golovima Aleksandra Davidova u 26, Klea u 53. i Petrovića u 89. minutu igre. Partizan se tako osvetio Brđanima za izgubljene bodove iz prvog dela sezone, i na pravi način iskoristio poraz Zvezde u Kragujevcu da se potpuno vrati u šampionsku trku. Meč po lepom vremenu u Beogradu pratilo je oko 6000 najvernijih navijača 'crno-belih'.

U meču u kojem je Goran Stevanović prvi put ispunio želju navijača i upario Almamija Moreiru i Sašu Ilića, gosti su pokušali da do pozitivnog rezultata stignu primenjujući taktiku Javora, dakle, totalnom defanzivom. Međutim, za razliku od tog meča u Humskoj, 'crno-beli' napadi su bili daleko opasniji. Najkonkretniji je bio Aleksandar Davidov koji je u prvih pola sata tri puta ugrozio golmana gostiju Radivojevića. Iz trećeg puta je i pogodio.

Posle promašaja u 12. i 21. minutu, tačnije odbrana golmana, bivši fudbaler Hajduka je u 26. minutu ipak uspeo da probije bunker i savlada golmana tima sa Banovog Brda. Posle loše intervencije odbrane Čukaričkog, lopta je stigla do Davidova koji je šutirao sa 18 metara, lopta se odbila od Kisa i prevarila Radivojevića.

U nastavku meča šampionu je bilo znatno lakše da igra pošto su se i gosti koliko-toliko otvorili, a u 53. minutu terensku nadmoć Partizana u gol je pretvorio Kleo. Brazilac je glavom savladao nemoćnog Radivojevića pošto je Marko Lomić konačno uspeo da centaršutom pronađe nekog svog saigrača između veoma dobrih štopera Čukaričkog.

Konačan rezultat postavio je oporavljeni reprezentavivac Radosav Petrović koji je ušao u poslednjih 20. minuta. On je 89. posle asistencije Moreire sjajno prošao pored dva defanzivca gostiju do golmana Čukaričkog. Radivojević je odbranio prvi šut Petrovića, ali ne i drugi koji je završio u mreži.

'Crno-bele' već u sredu očekuje jedan od najtežih ispita u drugom delu sezone, gostovanje Vojvodini u Novom Sadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu