Nova vest
Fudbal

Petak, 12.03.2010.

23:32

Miha dobio Murinja, šansa za Milan

U prvom meču 28. kola italijanske Serije A fudbaleri Katanije savladali su na Siciliji lidera prvenstva, milanski Inter, rezultatom 3:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ostrvljani, koje vodi srpski stručnjak Siniša Mihajlović, stigli su do senzacionalne pobede posle preokreta u drugom poluvremenu. Golove za domaće postigli su Maksi Lopes, Đuzepe Maskara i Horhe Martines, dok je jedini pogodak za 'neroazure' postigao Dijego Milito.

Gosti su poveli posle kontranapada u 54. minutu, kada je Milito iskoristio pravovremeno dodavanje Kamerunca Samjuela Etoa. Međutim, fudbaleri Katanije su odbili da se predaju i posle 20 minuta igre stižu do izjednačenja. Lopes je posle centaršuta Pabla Alvaraza bio brži od Lusija i sa pet metara postiže pogodak za 1:1. U 81. minutu, posle slobodnog udarca Maskare, Sulijem Muntari potpuno nepotrebno igra rukom u kaznenom prostoru i domaći stižu do penala. Gosti nakon toga, ostaju sa deset fudbalera na terenu, pošto je Muntari, koji je u igru ušao samo dva minuta ranije, zbog igranja rukom dobio drugi žuti karton. Kapiten domaćih Maskara sa bele tačke hladnokrvno vara golmana Žulia Cezara za vođstvo od 2:1. Konačan rezultat, posle fenomenalne solo akcije, postiže Martines u sudijskoj nadoknadi vremena.

Kapiten Reprezentacije Srbije Dejan Stanković igrao je za Inter do 77. minuta kada ga je zamenio Goran Pandev.

Inter će uprkos porazu na Siciliji ostati na prvom mestu na tabeli, ali Milan, u nedelju, ima priliku da iskoristi kiks aktuelnog šampiona i priđe na samo bod zaostatka u odnosu na gradskog rivala.

Jedini meč u subotu igra se u Napulju gde se sastaju Napoli i Fjorentina. Popularni 'azuri' se uzdaju u domaći teren na kome ove sezone još nisu doživeli poraz.

Napoli koji je ove sezone igrao odlično pod vođstvom trenera Valtera Macarija, nalazi se u rezultatskoj krizi. Napolitanci su poslednju pobedu zabeležili protiv Livorna (2:0), 24. januara. Napoli je od tada upisao četiri remija i dva poraza, pa su ispali iz prvih šest na tabeli. Trenutno su sedmi sa 41 bodom.

"Igramo protiv odličnog tima, koji je besan i koji će tražiti osvetu zbog eliminacije iz LŠ. Međutim i mi smo veoma motivisani što će nam mnogo značiti. Želim da protiv Fjorentine pokažemo sve one dobre stvari koje su nas krasile tokom sezone", rekao je Macari.

Sa druge strane, ni 'ljubičasti' nemaju preteranog uspeha u Seriji A, ali su zato odlično igrali u Ligi šampiona. Međutim, Viola je prošle nedelje eliminisana iz najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja, pošto je minhenski Bajern zahvaljujući golu u gostima prošao u červrtinu finala. Gosti su trenutno deseti na tabeli i čak 11bodova ih deli od mesta koje naredne sezone vodi u LŠ.

U nedelju, torinski Juventus, koji se bori za treću poziciju na tabeli, na svom ’Dele Alpiju’ igra protiv poslednjeplasirane Sijene, tima koji u poslednje vreme beleži sve bolje rezultate.

Međutim, fudbaler ’stare dame’ Mauro Kamoranezi veruje da njegova ekipa može da osvoji treće mesto u italijanskoj Seriji A i tako naredne sezone obezbedi direktan plasman u Ligu šampiona.

"Mislim da možemo da završimo prvenstvo na trećem mestu. Očekujem da će mnoge ekipe pasti u završnici šampionata, dok mi tek ulazimo u pravu formu", rekao je Kamoranezi.

Juventus je trenutno peti sa 44 osvojena boda, dva manje od četvrtoplasiranog Palerma, ali i osam manje od Rome, koja zauzima treće mesto na tabeli.

Drugoplasirani Milan, koji je protekle nedelje, takođe, eliminisan iz Lige šampiona u poslednjem meču 28. kola dočekuje Kjevo. Milan je u sredu eliminisan od engleskog Mančester juanjteda ukupnim rezultatom 7:2. 'Rosonerima' sada predstoji velika borba za titulu u Seriji A sa gradskim rivalom Interom, koji trenutno vodi na tabeli sa četiri bod prednosti. Milan se u duelu sa Kjevom oslanja i na prednost domaćeg terena, pošto su u 13 ovosezonskih mečeva na 'San Siru' zabeležili ček devet pobeda. Posle remija Intera, ekipa Milana ima šansu da eventualnom pobedom protiv Kjeva priđe na samo bod razlike u odnosu na velikog rivala.

Serija A, 28. kolo:
Petak:
Katanija – Inter 3:1
Lopes 74, Maskara 81 (pen), Martines 90 - Milito 54

Subota:
20:45 Napoli – Fjorentina

Nedelja:
15:00 Bolonja – Sampdorija
15:00 Đenoa – Kaljari
15:00 Juventus – Sijena
15:00 Lacio – Bari
15:00 Livorno – Roma
15:00 Parma – Atalanta
15:00 Udineze – Palermo
20:45 Milan – Kjevo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve