Nova vest
Fudbal

Petak, 12.03.2010.

22:56

BL: Šalke noći na vrhu tabele

Fudbaleri Šalkea pobedili su Štutgart sa 2:1 u uvodnom meču 26. kola nemačke Bundeslige i provešće noć na čelu tabele nacionalnog šampionata.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tim iz Gelzenkirhena poveo je pogotkom Edua u 46. minutu, izjednačio je Taski četiri minuta kasnije, a ’švabama’ je presudio njihov bivši igrač Kevin Kuranji u 55. minutu. Srpski reprezentativac Zdravko Kuzmanović odigrao je ceo meč za Štutgart.

Obe ekipe imali su prilike da povedu u prvom poluvremenu, ali najbolju je propustio centarfor gostiju Pavel Pogrebnjak. Početkom drugog dela igre Edu, koji je na poluvremenu zamenio Džefersona Farfana, krunisao je akciju Klugea i Kuranjija i doveo Šalke u vođstvo.

Štutgart nije posustao, već je samo četiri minuta kasnije izjednačio kada je Serdar Taski zatresao mrežu posle centaršuta Gebharta sa desne strane. Pobedonosni gol postigao je Kevin Kuranji, koji je u 55. minutu iskoristio loše postavljenu ofsajd-zamku gostiju i postavio konačni rezultat.

Šalke će zahvaljujući trijumfu prenoćiti na vodećem mestu Bundeslige sa 54 boda, jednim više i utakmicom više od minhenskog Bajerna.

Bavarci će, međutim, već u subotu imati priliku da se vrati na lidersku poziciju, pošto na Alijanc areni dočekuje Frajburg.

„Posle teškog meča sa Fiorentinom svima je potrebno malo vremena za oporavak. Nije problem fizički, ali psihološki se prilagoditi nije uvek lako. Ipak, imamo posao u Bundesligi koji moramo da odradimo i protiv Frajburga idemo na tri boda“.

U derbiju kola Bajer u nedelju igra na Baj areni sa HSV-om u najnezgodnijem momentu, posle prvog ligaškog poraza u sezoni. Branilac titule Volfsburg putuje u Menhengladbah na gostovanje Borusiji, u derbiju začelja Herta dočekuje Nirnberg, a Verder igra na strani sa Hofenhajmom.

Bundesliga, 26. kolo:
Šalke – Štutgart 2:1
Edu 46, Kuranji 55 - Taski 50
subota, 15.30h:
Borusija Menhengladbah – Volfsburg
Bohum – Borusija Dortmund
Hanover – Ajntraht
Herta – Nirnberg
Bajern – Frajburg 18.30h
nedelja:
Hofenhajm – Verder 15.30h
Bajer – HSV 17.30h

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve