Nova vest
Fudbal

Subota, 06.03.2010.

19:33

Gol Skolsa za prvo mesto Junajteda

Mančester junajted pobedio je sa 1:0 u Vulverhemptonu u 29. kolu Premijer lige, a do trijumfa su stigli još Arsenal i ekipa Boltona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Arsenal je na 'Emirejtsu' pobedio Barnli sa 3:1, ali se kapiten tima Sesk Fabregas ponovo povredio pa je meč završio već u 39. minutu, pet minuta pošto je savladao Jensena. Bolton je tri boda osvojio, takođe, u Londonu, savladavši Vest Hem sa 2:1 golovima u prvih 15 minuta. Junajted je golom Skolsa pobedio Vulvse i preuzeo lidersko mesto na tabeli sa dva boda više od Čelsija.

U poslednjem mečiu u subotu Mančester junajted se bez Vejna Runija mučio u Vulverhemptonu, ali je ipak stigao do pobede pogotkom Pola Skolsa u 73. minutu. Domaći tim imao je fenomenalnu šansu u 92. minutu, ali je Sem Voks, iako sam ispred Van der Sara, sa svega nekoliko metara prebacio loptu preko gola. Nemanja Vidić odigrao je standardno svih 90 minuta za 'crvene đavole' i dobio žuti karton.

Arsenal je poveo posle nešto više od pola sata igre preko Fabregasa koji je pogodio gol sa nekoliko metara, ali je već u 39. minutu zbog povrede napustio teren. Pet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Dejvidu Nudžentu da na centaršut Liona Kortsa savlada Manuela Almuniju i izjednači rezultat. Ipak, deset minuta kasnije Arsenal vraća prednost, a strelac je bio Tio Volkot koji je ispravio grešku Niklasa Bentnera koji se obrukao pokušavajući da savlada gostujućeg golmana. Promašaj danskog centarfora koji je tokom nedelje bio strelac za svoju reprezentaviju, verovatno će konkurisati za promašaj sezone. Meč je rešio Andrej Aršavin koji je u 90. minutu iskoristio jednu od mnogobrojnih šansi svog tima. Rus je u završnici meča iskoristio dodavanje Eduarda koji je zamenio Bentnera.

Arsenal se ovom pobedom izjednačio na drugom mestu sa Čelsijem sa po 61 bodom. 'Tobdžije' ipak nisu ispred gradskogi rivala koji ima bolju gol razliku. Barnli je pretposlednji na tabeli sa 23 boda.

U drugom meču u Londonu domaći Vest Hem izgubio je od Boltona koji je zabeležio prvi gostujući trijumf od septembra prošle godine. Već u desetom minutu gosti su poveli kada je Kevin Dejvis iskoristio centaršut Li Čung-Jonga. Samo šest minuta kasnije Džejms Tomkins je svojom greškom omogućio Dejvisu da asistira Džeku Vilširu koji je volejom po drugi put zatresao mrežu 'čekićara'. Sve do 70. minuta Bolton je dominirao terenom, a onda je ostao sa deset igrača jer je Tamir Koen dobio drugi žuti karton. Vest Hem je prednost igrača više uspeo da iskoristi tek u završnici meča kada je Alesandro Diamanti u mrežu poslao odbijenu loptu posle šuta Junior Stanislas koji je pogodio okvir gola.

Bolton je osvojio 29 bod kojim se udaljio od zone ispadanja na pet bodova, dok je Vest Hem ostao na 27. Vulverhempton je porazom od Junajteda ostao na 17. mestu sa 24 boda koliko ima i Hal koji je u zoni ispadanja.

Zbog mečeva četvrtfinala FA kupa utakmice ovog kola u Premijerligi igraće se sve do srede.

Premijer liga, 29. kolo:
Arsenal – Barnli 3:1 (1:0)
Fabregas 34, Volkot 60, Aršavin 90Nudžent 50
Vest Hem – Bolton 1:2 (0:2)
Diamanti 87 – Dejvis 10, Vilšir 16
Vulverhempton – Mančester junajted 0:1 (0:0)
Skols 73

nedelja:
Everton – Hal Siti

ponedeljak:
Vigan – Liverpul

utorak:
Porsmut – Birmingem
Sanderlend – Bolton


sreda:
Barnli – Stouk

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve