Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.02.2010.

22:55

Runi i Valensija srušili Vest Hem

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su Vest Hem junajted 3:0 (1:0) u prvom meču 28. kola Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mančester se samo u prvih 20 minuta mučio protiv rivala koji ipak nije uspeo da parira raspoloženim igračima šampiona, a posebno sjajnom tandemu Runi - Valensija. Ekvadorac je odigrao jednu od najboljih utakmica sezone asistiravši dva puta Vejnu Runiju. Treći gol postigao je Oven deset minuta pre kraja, a u odbrani Junajteda bio je i Nemanja Vidić koji je odigrao prvi meč u novoj godini.

U prvih 20 minuta nije bilo šansi ni ispred jedno gola, a jedini štu uputili su gosti. U 19. minutu Aleks Ferguson je morao prvi put na meču da menja tim jer se Anderson ponovo povredio pa je mesto ustupio Ji Sung Parku.

Međutim, do kraja poluvremena Junajted je ipak slomio otpor ’čekićara’, a strelac je naravno bio Vejn Runi. Najbolji strelac Premijer lige glavom je poslao loptu u mrežu na centaršut Antonija Valensije. U nastavku meča isti tandem je zapečatio pobedu ’crvenih đavola’.

Valensija je ponovo asistirao, a Runi postigao svoj 19. gol na poslednjih 19 mečeva, a ukupno 23. u Premijer ligi ove sezone. Treći gol Junajted je postigao deset minuta pre kraja preko rezerviste Majkla Ovena kojem je asistirao Pol Skols.

Teži poraz gostiju iz Londona sprečio je odlični Robert Grin koji je imao sedam odbrana od deset šuteva u ovir njegovog gola.

Ovom pobedom, prvom posle remija i poraza, Junajted se ponovo približio Čelsiju na samo jedan bod zaostatka ali sa utakmicom više.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu