Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.02.2010.

14:50

Đurić: "Regionalna je potreba"

Predsednik FK Partizan Dragan Đurić izjavio je za "Sportski žurnal" da je pristalica regionalne lige, ali samo ako se ispune tri uslova.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Omiljena tema prvog čoveka zagrebačkog Dinama Zdravka Mamića o potrebi formiranja regionalne lige, uspela je da "uzburka" srpsku javnost.

Za razliku od predsednika Crvene zvezde Vladana Lukića, koji je odmah odbacio mogućnost igranja regionalne lige, Đurić smatra da regionalno takmičenje može da zaživi, ali uz određene uslove:

"Partizan je uvek otvoren za nove projekte, one koji donose boljitak, zato i smatramo da bi pokretanje Jadranske lige u fudbalu bilo pravi potez" rekao je Đurić za "Sportski Žurnal".

Iz Humske napominju da nije bilo zvaničnih kontakata po ovom pitanju, ali bi čelnici crno-belih učestvovali u diskusiji:

"Jednog dana moramo početi, u to nema sumnje. Da li će to biti na leto, ili naredne godine, manje je važno. Jednostavno, nama je potrebno kvalitetno takmičenje, a čini mi se da bismo to mogli da ostvarimo putem regionalne lige" kaže Đurić i dodaje:

"Neophodno nam je da osim večitog derbija imamo još jakih utakmica, što bi bio slučaj da su nam rivali Dinamo i Hajduk. I stadioni bi u tom slučaju bili puni, a i takmičenje bi se razlikovalo od sadašnjeg gde se samo Partizan i Zvezda bore za titulu" tvrdi prvo čovek crno-belih.

Đurić ipak naglašava da je za bilo kakvu ozbiljniju priču potrebno postojanje tri faktora, među kojima je bezbednosni. Potrebno je i da države pomognu realizaciju projekta, čime bi prema mišljenju Đurića fudbal bio na dobitku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

110 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve