Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.02.2010.

23:45

Stojković: Nema razloga za strepnju

Vladimir Stojković je od dolaska u Vigan odigrao četiri meča, ali će se zbog oporavka Krisa Kirklenda preseliti na klupu.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

Reprezentativni golman ipak nije zabrinut za svoju formu uoči Svetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi. "To su stvari koje ne mogu da se predvide niti zaobiđu. Povrede, izostanci iz tima i sedenje na klupi su sastavni deo karijere svakog fudbalera i zato smatram da nema razloga za strepnju".

Golman Srbije jedan je u nizu “orlova” koji nisu standardni u svojim klubovima.

"Pred nama su četiri utakmice reprezentacije pre odlaska u Južnu Afriku, a i do kraja sezone je sasvim dovoljno vremena da se ukaže nova prilika za standardnije igranje. Kako se bliži jun, motiv je sve veći kod svih reprezentativaca, i nema sumnje da ćemo se kvalitetnim radom nametnuti trenerima. Što se mene tiče, budite sigurni da nisam zaboravio da branim".

Stojković je debitovao u FA Kupu Engleske, a zatim zbog povrede Kirklanda čuvao mrežu Vigana na još tri meča krajem januara i početkom februara. Na nesreću, njegov tim je u krizi i pretrpeo je tri poraza uz jedan remi, a mreža našeg reprezentativca tresla se sedam puta.

"Na tri susreta su moje odbrane proglašene za najbolje poteze mečeva, “skidao” sam zicere, ali smo, nažalost, primali golove uglavnom posle prekida, kad se najmanje očekivalo".

Stojković ipak ima razloga za zadovoljstvo, jer je, kako kaže, već na startu dobio šansu da se dokazuje u najjačoj svetskoj ligi.

"Da mi je neko po dolasku u Vigan rekao da ću u prvih mesec dana imati ovoliko odigranih mečeva ne bih mu verovao. Došao sam bez garancije da ću igrati, jer ovo je, ipak, Premijer liga, najjače prvenstvo na svetu, gde četiri meča znače više nego deset koje bih imao u Portugalu. Važno je da sam došao u zdravu sredinu, a priliku ću sigurno opet dobiti i do Mundijala ću sakupiti sasvim zadovoljavajući broj mečeva".

Srpski golman kaže da ima dobru komunikaciju s menadžerom Vigana Robertom Martinesom.

"Razgovarali smo, i znam šta Martines misli o meni. Dovoljno je samo da kažem da sam prezadovoljan", zaključio je Stojković.

Stojković je u Evropu otišao iz Crvene zvezde, a prvi tim u inostranstvu bio mu je francuski Nant. Potom je bio član Vitesea (Holandija), pa Sportinga iz Lisabona (Portugal), gde je najviše vremena provodio na klupi. Potom je pokušao da se vrati u Hetafeu (Španija), da bi onda završio u Engleskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve