Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.02.2010.

21:11

LE: Strašan preokret Standarda

Fudbaleri Standarda napravili su veliki preokret protiv Salcburga i od 0:2, stigli do pobede od 3:2 u 1/16 finala Lige Evrope.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Tvente je golom Jansena slavio protiv Verdera, Lil je nadigrao Fenerbahče sa 2:1, dok je Viljareal izvukao 2:2 protiv Volfrburga sa igračem manje. Minimalnu pobedu slavio je i Briž protiv Valensije. Pored Sulejmanija, od srpskih igrača na terenu je bio još samo Milan Jovanović (Standard), dok su Slobodan Rajković (Tvente) i Nikola Žigić (Valensija) utakmice odgledali sa klupa.

Tvente – Verder Bremen 1:0 (1:0)
Jansen 39

Verder je u Holandiji veoma dobro odigrao, više je kontrolisao loptu, stvorio više prilika, čak deset puta šutirao u okvir gola, a 16 ukupno, ali su domaći igrači, uz veoma dobru predstavu golmana Boškera stigli do minimalne prednost pred revanš u Bremenu. Jedini gol na meču postigao je Teo Jansen u 39. minutu meča sa 25 metara levom nogom poslao loptu u donji desni ugao Vizeovog gola. Slobodan Rajković proveo je svih 90 minuta na klupi više nego solidnog holandskog predstavnika.

Viljareal - Volfzburg 2:2 (1:0)
Sena 43, Ruben 85 - Grafite 65, 83

Španski predstavnik je veoma dobor igrao protiv nemačkog šampiona, dugo vodio, ali je u završnici meča ipak morao da spasava meč. Markos Sena je u 43. minutu doneo presnost 'žutoj podmornici' sjajnim golom iz slobodnog udarca. Volfzburga se nije branio u predgrađu Valensije, a to je donelo rezultata u drugom poluvremenu jer je u 65. minutu najbolji strelac Bundeslige prošle sezone, Brazilac Grafite uspeo da izjednači. U 82. minutu Markano je skrivio penal zbog čega je isključen, a Grafite je bio siguran i sa bele tačke donevši preokret 'vukovima'. Međutim, dva minuta kasnije Ruben je uspeo da izvuče remi ranjenom Viljarealu koji će se namučiti u revanšu.



Lil – Fenerbahče 2:1 (1:1)
Balmon 3, Fro 52 – Vederson 5

Veoma zanimljiv meč odigrali su Lil i Fener. Domaći igrači su bili mnogo konkretniji na terenu, ali su Turci, koji su došli sa očiglednom namerom da izbegnu težak poraz kontrolisali loptu i vrlo rano uspeli da postignu veoma vredan gol u gostima. Ipak nije počelo baš najbolje za goste. Već u trećem minutu Balmon je uspeo da savlada Demirela za veliko slavlje domaćih navijača. To slavlje je ipak kratko trajalo. Samo dva minuta kasnije veznjak Vederson je savladao Landrua i postigao gol koji bi Feneru lako mogao da donese plasman u osminu finala takmičenja. Lil, koji je u LE došao iz kvalifikacija, preko Sevojna između ostalih, uspeo je upornim napadima da u 52. minutu ipak postigne još jedan gol i sa pobedom dočeka revanš, jer je Fro zatresao mrežu Turaka.

Standard – Salcburg 3:2 (0:2)
Vicel 66p, 82, De Kamargo 80 - Janko 4, 45

Najzanimljiviji meč od 19 časova odigran je u Liježu. Austrijski Salcburg je bio blizu velikog rezultata i skoro sigrunog plasmana u sledeću rundu, ali su gosti posrnuli u poslednjih pola sata meč i na kraju čak i poraženi. Najbolji igrač Salcburga Mark Janko utišao je domaće navijače dva puta u prvih 45 minuta. Prvo je u četvrtom minutu šokirao sve ranim golom za vođsvtom njegovog tima, a onda je u samoj završnici poluvremena, u najgorem mogućem trenutko ponovo savladao Bolata. U nastavku meča, domaći tim seipak nije predao. Preuzeo je igru pod svoju kontrolu i u 66. minutu Vicel je iz penala smanjio rezultat. To je podiglo samopouzdanje Belgijancima koji su 15 minuta kasnije preko De Kamarga uspeli da izjednače, a onda samo dva minuta kasnije, u naletu adrenalina preko Vicela uspeli i da potpuno preokrenu rezultat i spase svoje šanse za revanš. Milan Jovanović igrao je sve do sudijske nadoknade kada je zamenjen.

Klub Briž – Valensija 1:0 (0:0)
Kuemaha 56

Rival Partizana u prvoj fazi takmičenja Klub Briž uspeo je da u veoma čvrstoj utakmici slavi minimalnu pobedu nad Valensijom. Domaći tim nije kontrolisao igru na svom terenu, imao je i manje šuteva, ali je upravo zahvaljujući gostima i stigao do pobede. U 51. minutu meča David Silva je bio neoprezen pa je dobio drugi žuti karton koji je pokvario igru gostiju. Samo pet minuta kasnije domaći igrači koriste brojčanu prednost i preko Kuemahe dolaze do minimalne pobede pred revanš u Španiji. Nikola Žigić ponovo nije dobio priliku da igra za 'slepe miševe'.

Liga Evrope, 1/16 finala:
Ajaks - Juventus 1:2 (1:1)
Sulejmani 16 - Amauri 31, 58
Tvente – Verder Bremen 1:0 (1:0)
Jansen 39
Lil – Fenerbahče 2:1 (1:1)
Balmon 3, Fro 52 – Vederson 5
Standard – Salcburg 3:2 (0:2)
Vicel 66p, 82, De Kamargo 80 - Janko 4, 45
Viljareal - Volfzburg 2:2 (1:0)
Sena 43, Ruben 85 - Grafite 65, 83
Briž – Valensija 1:0 (0:0)
Kuemaha 56
Rubin - Hapel Tel Aviv 3:0 (2:0)
Buharov 14, 23, Semak 69

21.05 časova:
Liverpul - Unirea Urzićeni TV B92
Atletik Bilbao– Anderleht
Kopenhagen – Marsej
Panatinaikos – Roma
Atletiko Madrid – Galatasaraj
Fulam – Šahtjor
Hamburg – PSV
Herta – Benfika

Utorak:
Everton – Sporting 2:1 (1:0)
Pienar 35, Distin 48 - Veloso 87

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve