Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.01.2010.

23:37

Tevez doneo pobedu Sitiju

U prvoj utakmici polufinala engleskog Karling kupa Mančester siti je na svom stadionu savladao gradskog rivala, Mančester Junajted sa 2:1 (1:1)

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Mančester junajted je poveo u 17. minutu golom Rajana Gigsa. Siti do izjednačenja došao u 43. minutu, kada je dosuđen penal posle prekršaja Rafaela nad Belamijem, a Karlos Tevez je bio siguran izvođač jedanaesterca. Drugi gol na meču, bivši napadač Junajteda, postigao je u 65. minutu glavom sa tri metra, posle asistencije Vinsenta Kompanija.

Prvu pravu priliku na susretu Junajted je i iskoristio u 17. minutu. Evra je pronašao Valensiju, koji je uspešno dodao loptu Runiju, engleski reprezentativac je dobro šutirao, ali je odlični golman Sitija, Šej Given odbranio. Međutim lopta je došla do velškog veterana Rajana Gigsa kome nije bilo teško da pogodi protivničku mrežu.

Fudbaleri Sitija nisu imali ozbiljnije šanse do 43. minuta kad je dosuđen penal posle prekršaja Rafaela nad Kregom Belamijem, a Karlos Tevez je bele tačke savladao Van der Sara.

U 65. minutu Belami je izveo korner, Van der Sar je odbio loptu do Garide koji je na ivici šesnaesterca glavom dodaje loptu Kompaniju. Kompani sa ivice peterca centrira, a u petercu Junajteda se odlično snašao Tevez i sa 2-3 metra, pored Evre, udarcem glavom savladao Van Der Sara.

Revanš meč polifinala engleskog Liga kupa igraće se na Old Trafordu 27. januara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu