Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 24.12.2009.

14:35

Dokumentarac o Rambu

Dejan Rambo Petković doživeo je u 37.godini da ga slavi Brazil, i posebno Rio, ali i Srbija u kojoj je Nišlija stvorio ime igrajući za Crvenu zvezdu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

U godini u kojoj je osvojio titulu sa Flamengom, Petković je dobio i „svoj“ film.Dokumentarni film „O Gringo“ u režiji Darka Bajića u simboličnih 90 minuta, prikazuje razvojni fudbalski put popularnog Ramba u velikom Brazilu.

U filmu se pojavljuju i brojna velika imena brazilskog fudbala: Zagalo, Ziko, Andrade, Adriano, Žulio Cezar, Bruno, kao i mnogobrojni saigrači, stručnjaci, navijači, prijatelji, ali i članovi porodice.

Film koji je realizovan u brazilsko-srpskoj koprodukciji, će biti predstavljen u bioskopu „Balkan“ u utorak 29.12. 2009.godine.

Film su podržali i FK Crvena zvezda, Fudbalski savez Srbije, Olimpijski komitet Srbije, Sekretarijat za sport Skupštine Grada Beograda, Ministarstvo sporta i omladine Republike Srbije, Ministarstvo kulture Brazila i Filmski centar, Brazil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve