Nova vest
Fudbal

Petak, 18.12.2009.

15:01

Optužnice protiv navijača Rome

Javno tužilaštvo u bugarskoj prestonici Sofiji podiglo je optužnicu za huliganizam protiv petorice navijača italijanskog fudbalskog prvoligaša Rome.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Navijači ’rimske vučice’ su privedeni pre utakmice tog kluba u Ligi Evrope protiv domaće ekipe CSKA. Tužilaštvo u Sofiji podiglo je optužnice protiv petorice od osmorice uhapšenih navijača, zbog divljačkog ponašanja uoči pomenutog duela.

Optuženi navijači nalaze se na slobodi, ali im je zabranjeno da napuštaju Sofiju dok sud ne odluči kakve mere će preduzeti povodom zahteva tužilaštva.

"Petorica Italijana su optužena za huliganizam i prete im kazne do dve godine zatvora", izjavio je portparol sofijskog tužilažtva Rusi Aleksijev.

Bugarski mediji podsećaju da je 60 navijača Rome uništilo unutrašnjost jednog kafića i automobile parkirane u njegovoj blizini. Policija je uhapsila osmoricu najratobornijih, dok je ostale sprovela do stadiona ’Vasil Levski’, na kome je italijanska ekipa pobedila CSKA rezultatom 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve