Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.12.2009.

17:10

Iniesta ne igra protiv Estudiantesa

Fudbaler španske Barselone Andres Iniesta propustiće subotnje finale Svetskog klupskog prvenstva protiv Estudiantesa zbog povrede mišića leve noge.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Katalonski klub je saopštio da je španski reprezentativac van ekipe od polufinalne utakmice u kojoj je Barselona savladala meksičku ekipu Atlantea rezultatom 3:1. Iniesta je prošle sezone pokidao mišić na desnoj nozi, pa je 25-godišnji fudbaler zbog oporavka propustio Kup konfederacija i početak sezone.

Estudijantes, koji je u drugom polufinalu savladao ekipu Pohang Stilersa (2:1), osvojio je Svetsko klupsko prvenstvo 1968. godine, kada se to takmičenje zvalo Internacionalni kup, dok se Barsa nada šestom velikom trofeju u 2009. godini. Katalonci, kojima u bogatoj riznici trofeja nedostaje samo titula klupskog prvaka sveta, ove godine su već osvojili Ligu šampiona, špansku Primeru, Kup Kralja, Superkup Štpanije i Superkup Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve