Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 17.12.2009.

11:34

Barsa cilja šesti trofej u godini

Fudbaleri španske Barselone savladali su u polufinalu svetskog klupskog prvenstva ekipu Atlantea rezultatom 3:1 i u finalu će igrati protiv Estudijantesa.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Golom u meču sa Atlanteom napadač Barse Pedro Rodriges ostvario je redak podvig,jer je postao strelac u svih šest takmičenja u kojima je njegov klub učestvovao ove godine.Atalante je došao u vođstvo u golom Giljerma Rohasa u 5. minutu,ali Barselona uzvraća preko Serhia Busketsa(35. minut) i Mesija(55. minut),da bi konačan rezultat meča postavio Pedro Rodrigez.

Mrežu Atlantea Pedro je zatresao u 67. minutu, čime je postao jedini fudbaler u klupskoj istoriji koji je, u jednoj sezoni, postizao golove u nacionalnom šampionatu, Kupu Kralja, Superkupu Španije, Superkupu Evrope, Ligi šampiona i na Svetskom klupskom prvenstvu.

Katalonci u subotu u finalu Svetskog klupskog prvenstva igraju sa argentinskim Estudiantesom, koji je u drugom polufinalu savladao ekipu Pohang Stilersa (2:1), koja je taj meč završila sa samo osam igrača na terenu. Ukoliko Barselona pobedi u finalu, osvojiće i šesti trofej ove godine. Zanimljivo je da Špancima u bogatoj riznici trofeja nedostaje samo titula klupskog prvaka sveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve