Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.12.2009.

22:23

Ferguson: 'Ne razmišljamo o Džeku'

Trener Mančester junajteda Aleks Ferguson izjavio je da njegov klub trenutno ne razmišlja o dovođenju reprezentativca BiH i napadača Volfzbruga Edina Džeka.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Mediji su prethodnih dana naveli da je šampion Engleske zainteresovan za fudbalera nemačkog šampiona, koji je do sada za 'Vukove' na 75 utakmica postigao 45 golova. Međutim, iako je mnogo evropskih klubova zainteresovano za Džeka, Ferguson je rekao da Junajted za sada ne namerava da kontaktira 23-godišnjeg napadača.

"Ista priča se vrti godinama. Svaki put kada neki igrač dobro odigra protiv Mančester junajteda, mediji ga već sledećeg dana presele na
Old Traford. Trenutno niko iz našeg kluba ne razmišlja o Džeku",
rekao je Ferguson.

Volfsburg i Mančester junajted u utorak od 20.45 igraju utakmicu poslednjeg kola Grupe B u prvoj fazi takmičenja u Ligi šampiona. U prvom meču 30. septembra, engleski tim pobedio je sa 2:1, a strelac za Volfsburg bio je Džeko.

Junajted je obezbedio plasman u osminu finala, prvi je na tabeli sa deset bodova, dok Volfsburg i CSKA iz Moskve imaju po sedam. U drugoj
utakmici u grupi sastaju se Bešiktaš i CSKA.

Džeko je karijeru počeo u sarajevskom Željezničaru, a 2007. godine je iz čeških Teplica prešao u Volfsburg. On je prošle sezone postigao 26 golova i bio je jedan od najzaslužnijih sa trijumf Volfsburga u Bundes ligi. To je bila prva šampionska titula u klupskoj istoriji.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 23 puta i postigao 14 golova, a bio je drugi strelac kvalifikacija za Svetsko prvenstvo iza zvezde 'Crvenih đavola' Vejna Runija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve