Nova vest
Fudbal

Subota, 07.11.2009.

22:15

Deportivo pobedio sa devet igrača

U subotu su odigrani prvi mečevi desetog kola španske Primere, a novu, osmu pobedu zabeležila je Barselona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Katalonci su sa 4:2 pobedili Maljorku, a do tri boda u gostima stigao je Deportivo koji je sa 2:0 nadigrao Hetafe. Zanimljivo je da je tim iz La Korunje meč završio sa devet igrača. Veoma efikasni su bili Tenerife i Malaga koji su na kraju podelili bodove (2:2). Poslednji meč dana igra se u Madridu gde je na programu gradski derbi Atletika i Reala.

Barselona je protiv Meljorke povela u 11. minutu golom Pedra Rodrigeza koji je iskoristio fantastičnu asistenciju Zlatana Ibrahimovića koji je odigrao petom do svog saigrača. Devet minuta kasnije gosti su izjednačili. Posle odlično izvedenog kornera Njunjez je na drugoj stativi sjajnim udarcem glavom savladao Valdeza.

Međutim, Barsa je do kraja poluvremena posltigla još dva gola i rešila meč. Prvo je u 40. minutu Rodrigez svojim drugim golom na meči doneo novo vođstvo posle gužve u kaznenom prostoru.

Minut pre poluvremena Anri je povećao na 3:1. Rodrigez je ubacio loptu na drugu stativu, Buskets je vratio na prvu gde je bio Anti koji se bacio i savladao Ramisa glavom.

U drugom delu u igru je ušao i Lionel Mesi koji je u 87. minutu realizovao penal, a u nadoknadi vremena Alasane Keita je na asistenciju Kastra postavio konačnih 4:2.

Barselona je iz deset mečeva skupila 26 bodova na prvom mestu, a odmah iza nje je Real Madrid koji ima 22. Slede Sevilja, Deportivo, Valensija, Maljorka, i td.

Rezultati desetog kola:
Hetafe – Deportivo 0:2 (0:1)
Mista 13, Felipe 59
Tenerife – Malaga 2:2 (2:1)
Martinez 18, Alfaro 37 – Edinjo 29, Lopez 78
Barselona – Maljorka 4:2 (3:1)
Rodrigez 11, 40, Anri 44, Mesi 87p – Njunjez 20, Keita 90
Atletiko Madrid – Real Madrid

Nedelja:
Rasing – Atletik Bilbao
Almerija – Osasuna
Sporting Hihon – Espanjol
Valjadolid – Herez
Valensija – Saragosa
Sevilja - Viljareal

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve