Nova vest
Fudbal

Utorak, 03.11.2009.

23:13

LŠ: Arsenal i Sevilja za 1/8 finala

Utakmicama u grupama E, F, G i H biće kompletirano četvrto kolo u fudbalskoj Ligi šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prethodno kolo donelo je iznenađujuće rezultate Intera i Barselone tako da evropski velikani imaju imperativ pobede u Kijevu i Kazanju. Liverpul je takođe u teškoj situaciji, a čini se da bi samo pobeda spasila i "crvene", ali i njihovog trenera sigurnog otkaza. Plasman u nokaut fazu mogla bi da obezbedi Sevilja koja ima maksimalan učinak u prethodna tri kola.

Grupa G:
Unirea - Rendžers
Sevilja - Štutgart

Grupa H:
Arsenal – AZ Alkmar
Standard - Olimpijakos

Grupa G

Unirea – Rendžers

Rumunski šampion šokirao je Rendžers pre dve nedelje na Ajbroksu i ubedljivo pobedio sa 4:1. Trener Uniree Dan Petresku očekuje da će Škoti učiniti sve da se revanširaju. Ukoliko Rumuni savladaju šampiona Škotske, a Sevilja trijumfuje protiv Štutgarta, krajnji poredak u grupi G biće sasvim izvestan.

„Biće potpuno drugačiji meč od onog u Glazgovu jer nas Rendžers neće ponovo potceniti. Oni dolaze u Bukurešt da nas pobede i osvete se za poraz. Potpuno će se skoncentrisati na napad i svaki rezultat je moguć“, rekao je Petresku.

„Poraz kod kuće 4:1 je najteži poraz koji smo doživeli u evrokupovima u našoj istoriji. Zbog toga se nadam da smo se oporavili i vratili u normalu jer je Rendžers obično dobro igrao u Evropi. Potreban nam je najmanje bod da bismo zadržali mogućnost da nastavimo takmičenje. Pokušaćemo sa sa agresivnijim i više napadačkim stilom igranja“, izjavio je trener Rendžersa Volter Smit.

Sevilja – Štutgart

Sevilja je jedna od četiri ekipe koje posle tri kola imaju maksimalan učinak. Sa druge strane, nemački predstavnik ove sezone igra loše i u Bundesligi i u Ligi šampiona. Ubedljiva pobeda pre dve nedelje u Štutgartu stavlja Sevilju u poziciju favorita, a nova tri boda donela bi i plasman u nokaut fazu.

„Što pre postignemo naš cilj i završimo na prvom mestu u grupi, to je bolje za nas. Svi kažu da je bolje završiti na prvoj poziciji, ali to zavisi koji timovi će biti na drugom mestu. To je pitanje sreće. Još uvek ne znamo da li će Kanute biti sto posto spreman, Palop može ali ja nisam siguran da li je u potpunosti spreman“, rekao je trener Sevilje Manuel Himenes.

„Znamo da je Sevilja dobar tim i opasan iz slobodnih udaraca i kornera, tako da moramo da se skoncentrišemo. Manji je pritisak na Sevilju nego na nas, ali postoje trenuci kada bolje igrate bez pritiska“, rekao je trener Štutgarta Markus Babel.

Tabela:
1. Sevilja ……………..3 3 0 0 9:2 9
2. Unirea ……………..3 1 1 1 5:4 4
3. Štutgart ……………3 0 2 1 3:5 2
4. Rendžers ………….3 0 1 2 3:9 1

Grupa H

Arsenal – AZ Alkmar

Prvi cilj Arsena Vengera je da se njegov tim plasira u nokaut fazu, ali svakako dugoročni cilj je osvajanje Lige šampiona. Francuz je rekao da veruje da njegova ekipa može do „klempavog“ trofeja. Trenutni poredak u grupi H kaže da su favoriti za osminu finala engleski premijerligaš i grčki prvak, Olimpijakos. Holandski šampion je stigao do boda pre dve nedelje na svom terenu, ali igre Arsenala u domaćem šampionatu blagu prednost ipak daju Vengerovoj ekipi.

„Želimo da završimo prvi u grupi i da to uradimo već početkom novembra. Iako još uvek nismo osvojili Ligu šampiona, smatram da smo elitni klub jer smo među osam najbolje rangiranih klubova u Evropi. Igrali smo u finalu, polufinalu i mislim da ćemo jednom i osvojiti“, rekao je Venger.

„Lep je osećaj vratiti se na ovaj fantastični stadion. Ovo je najteži meč u grupi. Imamo dobar rezultat kod kuće tako da imamo samopouzdanja. Znamo svoje kvalitete, ali poštujemo Arsenal. Prebaciće pritisak na nas i važno će biti kako ćemo se nositi sa tim pritiskom“, rekao je trener AZ Alkmara Ronald Kuman.

Standard – Olimpijakos

Standard je u tri utakmice dosadašnjeg dela Lige šampiona osvojio samo jedan bod i to na gostovanju u komšiluku protiv AZ Alkmara. Belgijski šampion ima vrlo male šanse za plasman u narednu rundu tako da je pobeda imperativ. Sa druge strane, Olimpijakos je u dobroj poziciji sa šest bodova i dobrim šansama za osminu finala.

„Dvojica ili trojica igrača su neizvesni za ovaj meč i oni će biti podvrgnuti kasnim testovima. Gledao sam naš meč u Grčkoj gde smo igrali dobro, stvorili dobre šanse i prouzrokovali dosta poteškoća grčkim šampionima. Nažalost, taj poraz nam nije doneo bodove tako da Arsenal i Olimpijakos vode u grupi i mi ćemo učiniti sve da se to promeni“, rekao je trener Standarda Laslo Bolonji.

„Ovo je veliki meč za nas jer možemo da se plasiramo u nokaut fazu ako zabeležimo dobar rezultat. Ovo je takođe ključna utakmica za Standard. Za njih, rezultat je verovatno još važniji jer im je pobeda neophoda da bi ostali u takmičenju“, rekao je trener Olimpijakosa Ziko.

Tabela:
1. Arsenal ………………….3 2 1 0 6:3 7
2. Olimpijakos ……………3 2 0 1 3:3 6
3. AZ Alkmar ………………3 0 2 1 2:3 2
4. Standard ………………..3 0 1 2 4:6 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve