Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.10.2009.

23:02

Remi Vile i Sitija u Birmingemu

U poslednjem meču osmog kola Premijer lige Aston Vila i Mančester Siti su podelili bodove na Vila Parku (1:1).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vila je povela u Birmingemu preko Ričarda Dana u 15. minutu kada je glavom savladao Givena. U relativno zanemljivom meču sa po nekoliko prilika na obe strane, Siti je do izjednačenja stigao u 68. minutu kada je Belami pogodio posle akcije Ajerlenda i Adebajora.

Aston Vila je do prednosti došla početkom prvog poluvremena preko Ričarda Dana koji je do ove sezone bio kapiten upravo Mančester Sitija ali je napustio klub po dolasku Turea i Leskota proteklog leta. Dan je bio najviši u skoku posle kornera u 15. minutu koji je izveo Džejms Milner i glavom savladao nemoćnog Givena u njegovoj 400. ligaškoj utakmici.

Siti je izjednačenje čekao sve do 68. minuta kada je Krejg Belami svojim četvrtim golom u sezoni savladao do tog trenutka veoma sigurnog Breda Fridela. Ajerlend je proigrao Emanuela Adebajora na desnoj strani kaznenog prostora, a Togoanac je loptu brzo prosledio u sredinu gde je našap Belamija.

Posle osam kola Mančester Siti je prvi put remizirao i stigao do svog 16 boda pa je sada četvrti iza Čelsija, Mančester junajteda i Totenhema koji imaju i utakmicu više.

Aston Vila je, takođe, prvi put remizirala u novom šampionatu, a ukupno ima 13 bodova na deobi sedme pozicije sa Sanderlendom.

Deveto kolo igra se se 17, 18. i 19. oktobra, a sastaju se:

Subota, 17. oktobar:
Vila Park: Aston Vila - Čelsi
Emirejts: Arsenal – Birmingem
Gudison: Everton – Vulverhempton
Old Traford: Mančester junajted – Bolton
Fraton Park: Portsmut – Totenhem
Britanija stadion: Stouk Siti – Vest Hem
Stadion svetlosti: Sanderlend - Liverpul

Nedelja, 18. oktobar:
Ivud Park: Blekburn – Barnli
DW stadion: Vigan – Mančester Siti

Ponedeljak, 19. oktobar:
Krejven Kotidž: Fulam – Hal Siti

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve