Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 05.10.2009.

11:40

MUP: Neredi su bili isplanirani

Bilans sukoba huligana u Širokom Brijegu još je drastičniji. Jedna osoba je poginula, dok je 31 povređena, od kojih šest teže,

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Smrtno je stradao navijač Sarajeva Vedran Puljić, a prema MUP-u zapadnohercegovačkog kantona ubijen je udarcima tupim predmetom u glavu. Životno je ugrožen još jedan navijač Sarajeva, A. Hadžić, od zadobijene prostrelne rane. Operisan je u Univerzitetskoj kliničkoj bolnici na Bijelom Brijegu u Mostaru i zasad je njegovo stanje stabilno. Povređeno je 16 policajaca i 15 navijača.

U MUP-u zapadnohercegovačkog kantona su objavili kako je sukob počeo pošto je vatrenim hicem pogođen pedesetdevetogodišnji Željko Zadro, ispred porodične kuće u Širokom Brijegu. U policiji kažu kako imaju saznanja da je taj hitac ispaljen iz navijačke grupe.

U MUP-u tvrde kako su sarajevski navijači bili pripremljeni za izazivanje nereda.

"Počeli su da kidaju predmete, metalne šipke, neki su počeli da navlače fantomke na glave, što znači da su želeli da sakriju svoj identitet i izazvali su sukobe s građanima", rekao je PR MUP-a ZHK-a Damir Čutura.

"Sve ono što se događalo, događalo se pre svega u okvirima pomno planirane radnje od strane pojedinih huligana, koji su došli s jednim ciljem, da izazovu nerede", kaže direktor policije ZHK Zoran Galić.

U policiji tvrde i kako je bio najavljen dolazak 150 navijača Sarajeva, a stiglo ih je 500.

"Sve činjenice će biti utvrđene detaljnom istragom u kojoj nikom nećemo gledati kroz prste", poručili su u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve