Nova vest
Fudbal

Subota, 19.09.2009.

09:48

Pobeda kadeta na startu „4 nacije“

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Izrael sa 1:0 na startu turnira „4 nacije“ u Nemačkoj.

Izvor: B92, FSS

Autor:B92, FSS

Default images

Strelac pobedonosnog gola za Srbiju bio je Nikola Mandić u 20. minutu, posle centaršuta Stevana Lukovića. U drugom meču prvog kola, domaća Nemačka je savladala Kipar sa 4:0. Srbija u subotu igra meč drugog kola sa aktuelnim prvakom sveta, Nemačkom od 15 časova u Bonu.

Odlučujući momenat utakmice odigrane u Toisdorfu dogodio se u 20. minutu kada se Stevan Luković odlično probio po desnoj strani, centrirao, a Mandić je sa ivice šesnaesterca udarcem po zemlji savladao golmana Izraela, Levija.

Ovo je bila 15. međunarodna utakmica aktuelne generacije kadeta i zabeležena je 11. pobeda, uz četiri remija, bez poraza.

Selektor Branko Vukašinović je više bio zadovoljan rezultatom nego igrom mladih fudbalera Srbije.

"Izrael je imao veći posed leopte, međutim mi smo imali bolje šanse. Na kraju je samo Mandić bio precizan. Ukazali smo igračima šta bi trebalo da isprave jer nas u subotu očekuje težak meč sa Nemcima, koji su u mlađim kategorijama trenutno neprikosnoveni. Kadetska (U17), omladinska (U19) i mlada selekcija (U21) 'pancera' su prvaci sveta, što je zaista impresivan učinak. To će nam možda biti i najbolja provera vrednosti ove generacije", rekao je Vukašinović.

Sledeći meč Srbija igra sa domaćinom u subotu od 15 časova, a utakmica će biti odigrana u Bonu.

Turnir u Nemačkoj će biti poslednja provera kadeta pred odlazak na kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo, koji će biti održan u Azerbejdžanu i gde će pored domaćina i Srbije, učestvovati još Engleska i Kazahstan.

Izrael: Levi, Malul (66. Braha), Jan, Čališer, Saigv, Izenštajn, Malkin, Halabi, Šrem (50. Krasnostavski), Golan (36. Višl), Jerum.
Srbija: Pajović, Stojković, Simunović, Nastasić, Radinović (41. Aksentijević), Luković (57. L. Marković), Mijailović, Kosnić (41. S. Jovanović), Divjak (60. Pantelić), Rudić, Mandić (57. M. Marković).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve