Nova vest
Fudbal

Utorak, 25.08.2009.

23:07

Favoriti lako do Lige šampiona

Fudbaleri Liona, Debrecina, Atletiko Madrida, Ciriha i Makabija plasirali su se u Ligu šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lion je nakon 5:1 u Francuskoj, pobedio Anderleht i u Belgiji (3:1). Veliki uspeh ostvario je mađarski Debrecin koji je na svom terenu pobedio bugarski Levski sa 2:0 i tako samo potvrdio pobedu iz Sofije kada je bilo 2:1. I preostale tri ekipe u grupnu fazu najjačeg takmičenja Evrope ušle su sa dve pobede.

Atletiko je u Madridu slavio protiv Panatinaikosa sa 2:0 (prvi meč 3:2), Cirih je u Švajcarskoj bio bolji od letonskog Ventspilsa 2:1 (prvi meč 3:0), a izraelski Makabi je na svom terenu pobedio Salcburg 3:0, nakon slavlja u Austriji (2:1).

Svoj šou u Birselu imao je bivši fudbaler Porta Lisndro Lopes koji je postigao sva tri gola za Lion protiv Anderlehta. Jedini strelac za Belgijance bio je Suarez u 51. minutu iz penala.

Na duelu u Madridu Atletiko je sve dileme rešio već u četvrtom minutu kada je protiv PAO-a poveo autogolom Vintre. U nastavku meča nije bilo mnogo uzbuđenja osaim gola Aguera i isključenja Đibrila Sisea.

Veliki uspeh napravio je i Makabi koji je u Haifi overio plasman u Ligu šampiona protiv Salcburga. Izraelci su veliki deo posla obavili prošle nedelje trijumfom u Austriji, a strelci u revanšu bili su Dvališvili, Golsa i Gdir. U ekipi Salcburga svih 90 minuta odigrao je nekadašnji fudbaler Zvezde Milan Dudić, dok je nekadašnji kapiten Partizana Saša Ilić u igru ušao u 70. minutu.

Cirih je na svom terenu pobedio Ventspils sa 2:1 i tako ukupnim rezultatom od 5:1 prošao dalje. Golove za domaće postigli su Johan Vonlanten i Almen Abdi a jedni strelac za Letonce bio je Igor Tigirlas.

Plasman u najelitnije evropsko takmičenje izborio je i Debrecin pošto je ukupnim rezultatom od 4:1 pobedio Levski iz Sofije. Mađarska ekipa je na svom terenu pobedila sa 2:0 pogocima Jožefa Varge i Djerdjelija Rudolfa.

Preostalih pet revanš mečeva plej-ofa za plasman u Ligu šampiona na programu su u sredu:

Debrecin (Mađarska) - Levski (Bugarska) 2:0 (prvi meč 1:2)
Anderleht (Belgija) - Lion (Francuska) 1:3 (5:1)
Atletiko Madrid (Španija) – Panatinaikos (Grčka) 2:0 (2:3)
Makabi Haifa (Izrael) - Red Bul Salcburg ( Austrija) 3:0 (1:2)
Cirih (Švajcarska) - Ventspils (Letonija) 2:1 (0:3)

sreda:

Šerif – Olimpijakos 0:2 (0:0)
Seltik – Arsenal 0:2 (0:1)
Kopenhagen – APOEL 1:0 (0:0)
Temišvar – Štutgart 0:2 (0:2)
Sporting – Fjorentina 2:2 (0:1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve