Nova vest
Fudbal

Subota, 22.08.2009.

23:28

Lion i PSŽ (za sada) na vrhu

Fudbaleri Liona i Pari Sen-Žermena zabeležili su pobede u trećem kolu prvenstva Francuske, čime su preuzeli vrh tabele.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Lion je bio ubedljiv u gostima protiv Oksera (3:0), pa je privremeno preuzeo čelo tabele sa sedam bodova. PSŽ je slavio u gostima, savladan je Valensijen sa 3:2. Milan Biševac je igrao ceo meč, dok Mateja Kežman nije ušao u igru. Monako je bio bolji od Lorijena sa 2:0, a istim rezultatom Monpelje je slavio protiv Sošoa za koji je igrao Ivan Stevanović. Ren i Marselj su remizirali 1:1.

Bivši sedmostruki uzastopni prvak Francuske naneo je i treći poraz Okseru, koji se sada nalazi na poslednjem mestu tabele. Strelci za Lion bili su Boumsong, Makun i Pjanić. Lion trenutno zauzima vodeću poziciju sa sedam bodova, koliko ima i drugoplasirani Pari Sen-Žermen koji je takođe slavio u gostima. 'Sveci' su savladali Valensijen sa 3:2, golovima Lujindule, Erdinga i Žalea. Za domaću ekipu Milan Biševac je igrao svih 90 minuta, dok je Mateja Kežman ceo meč presedeo na klupi.

Sošo je doživeo i drugi poraz, ovaj put od Monpeljea u gostima rezultatom 2:0. Ivan Stevanović je odigrao ceo meč za gostujuću ekipu, zaradivši usput i žuti karton. Iznenađenje je napravio novi prvoligaš Bulonj koji pobedio Sent Etjen u gostima sa 1:0, golom Kuvilijea. Bulonj posle tri kola ima dve pobede i zauzima šestu poziciju.

Monako je bio siguran protiv Lorijena (2:0), dok je Le Man na svom terenu savladao Nansi sa 2:1. U poslednjem meču odigranom u subotu, Ren i Marselj su remizirali 1:1. Olimpik je ovim remijem došao do sedam osvojenih bodova i sada zauzima treće mesto.

U nedelju šampion Bordo dočekuje Nicu u i slučaju pobede preuzeo bi vodeću poziciju. Grenobl će biti domaćin Lansu, dok će Lil da ugosti Tuluz.

Rezultati trećeg kola prvenstva Francuske:
Monako – Lorijen 2:0

(Nimani 22, Nene 33)
Okser – Lion 0:3
(Boumsong 31, Makun 45, Pjanić 65)
Monpelje – Sošo 2:0
(Kosta 61p, Fana 90)
Valensijen – PSŽ 2:3
(Tiene 59, Mater 90 – Lujindula 35, Erding 56, Žale 84)
Sent Etjen – Bulonj 0:1
(Kuvilije 37)
Le Man – Nansi 2:1
(Helstad 45, L’ Talek 53 – Makaluso 90)
Ren - Marselj 1:1
(Leroj 36p - Niang 51)

nedelja:
Bordo – Nica
Grenobl – Lens
Lil – Tuluz

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve