Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.08.2009.

09:15

Nemanja Matić i zvanično u Čelsiju

Mladi reprezentativac Srbije Nemanja Matić i zvanično je postao član Čelsija, objavio je njegov bivši klub Košice na svom sajtu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Dvadesetjednogodišnji fudbaler potpisao je u ponedeljak četvorogodišnji ugovor sa londonskim klubom, a ceo transfer iznosi 1,75 miliona evra. „Oko 17 časova potpisali smo ugovor o transferu. Matić ide za 1,75 miliona evra i cela suma će nam biti uplaćena jednokratno, a ne na rate“, rekao je predsednik Košica Blažej Podolak.

Još uvek nije poznato da li će Matić odmah otputovati u London ili će se sačekati januarski transfer rok, pošto menadžer Čelsija Karlo Ančeloti smatra da srpski fudbaler u ovom momentu najverovatnije ne bi imao priliku da se izbori za mesto u prvom timu.

Matić je za zvanični sajt Čelsija rekao da je upoznat sa svojim novim klubom.

Znam dosta o Čelsiju, pratio sam ih. Igram zajedno sa Branislavom (Ivanovićem) u reprezentaciji i pričali smo o Čelsiju, postavio sam mu nekoliko pitanja u vezi sa ekipom”; rekao je 21-godišnji fudbaler.

Matić se ukratko predstavio navijačima Čelsija koji nisu čuli za njega.

Ja sam snažan vezni igrač, imam puno toga da ponudim i sigurno ću napredovati i pokazati svima zašto sam u Čelsiju. Igram na poziciji centralnog veznog igrača, znam da nisam preterano poznat, ali sam dosta snažan, imam dobru tehniku i igram levom nogom”, rekao je Matić.

Matić je prošle zime bio blizu prelaska u Midlsbro, koji je kasnije izgubio premijerligaški status.

Bio sam tamo zimus, vreme nije bilo baš najprijatnije ali je ekipa bila dobra i dopalo mi se”, rekao je novi fudbaler Čelsija.

Čelsi je ovog leta doveo tri pojačanja od čega je samo Juri Žirkov potencijalni prvotimac. Ros Turnbul će biti zamena Peteru Čehu, dok je Danijel Staridž, kao i Nemanja Matić, jedan od igrača na koje će se računati u budućnosti.

Nemanja Matić je rođen 1. avgusta 1988. godine i visok je 194 cm. Član Košica je bio od 2007. godine, a prethodno je nastupao za Kolubaru iz Lazarevca i Jedinstvo iz Uba. Za slovačku ekipu odigrao je 66 utakmica uz četiri gola.

Matić je bio član mlade reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Švedskoj 2009. godine gde se povredio u 85. minutu meča sa Italijom, zbog čega je propustio ostatak takmičenja. Za seniorsku selekciju Srbije zabeležio je dva nastupa.

Matić će biti treći srpski fudbaler u Čelsiju posle Branislava Ivanovića i Slobodana Rajkovića, koji je na pozajmici u Tventeu. Pored Čelsija, za Matića su bili zainteresovani i Totenhem i Sanderlend.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu