Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 11.06.2009.

14:56

Usvojena žalba subotičkog Spartaka

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije doneo je odluku da se uvaži zahtev Spartaka o zaštiti Pravilnika o takmičenju i registraciji igrača.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Subotičani će tako, najverovatnije, za ’zelenim stolom’ osvojiti tri boda iz spornog meča sa Dinamom iz Vranja i plasirati se u Super ligu. Sporna utakmica odigrana je u okviru 28. kola Prve lige, kada je Spartak na svom terenu izgubio od Dinama, a žalba Subotičana zasnovana je na nepravilnoj registraciji Miloša Kostića koji je na tom meču nastupio u timu iz Vranja.

Potpredsednik FSS Dragan Đordjević istakao je na konferenciji za novinare da će protiv nadležnih regionalnih saveza biti pokrenut disciplinski postupak zbog propusta u registraciji igrača.

Predsednik komisije za pravna pitanja FSS-a Predrag Matić rekao je da je Kostić registrovan dva puta u toku jedne sezone, što nije u skladu sa pravilima takmičenja.

"Prošlog leta došlo je do fuzije Železničara iz Vranja i Radnika iz Surdulice, a utvrđeno je da će se novi tim zvati Radnik. Novi klub je 30. jula prošle godine registrovao igrače, a među njima nije bilo Kostića", rekao je on.

"Tek 3. avgusta Kostić je registrovan za Radnik, a ta odluka objavljena je 13. avgusta. Kasnije, u zimskom prelaznom roku Kostić je registrovan za Dinamo iz Vranja. Prema pravilima, igrač može samo jednom da bude registrovan za klub u toku dva prelazna roka, koliko ih ima u sezoni", objasnio je Matić.

On je dodao da, prema pravilima FSS, kada dođe do fuzije dva kluba igrači moraju da budu registrovani u roku od osam dana, što nije bio slučaj sa Kostićem. Konačnu odluku o ovom pitanju, kako je saopšteno u FSS, doneće komesar za takmičenje Prve lige, a prema pravilniku takmičenja utakmica bi trebalo da bude registrovana službenim rezultatom 3:0 za ekipu koja je oštećena.

Poslednje kolo Prve lige Srbije igra se u subotu, a prvih pet ekipa sa tabele direktno ulaze u Super ligu. Spartak trenurno zauzima petu poziciju sa 54 boda, dva više od Metalca iz Gornjeg Milanovca. Spartak naredne subote gostuje drugoplasiranom Smederevu, koje je već izborilo plasman u Super ligu, dok Metalac dočekuje Mladost iz Lučana.

Generalni sekretar FSS Zoran Laković podsetio je da do slučaja Kostić ne bi došlo da su opštinski fudbalski savezi koristili novi informacioni sistem koji je nacionalna organizacija uvela.

"Kada slučaj prođe sve nivoe i dođe do vrha saveza, onda je već kasno. Mi smo uveli novi informacioni sistem, nabavili hardver i softver i preostalo je samo da se ubace podaci u sistem. Da su koristili taj sistem, ovo se ne bi dogodilo", zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu