Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.06.2009.

09:57

Promocija "Pižona" u sredu

Na sednici UO Vladimir Petrović biće postavljen za novog trenera, a Kleut menja Kozića na mestu generalnog sekretara.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Imenovanje nekadašnje "zvezdine zvezde" na mesto trenera zvanično će se dogoditi na sednici UO kluba u utorak, a promocija će biti u sredu. Novi predsednik kluba Vladan Lukić postigao je u ponedeljak dogovor sa Petrovićem koji je spreman da radi za platu koja je "manja od plate koju su imali pomoćnici nekadašnjeg trenera Janevskog."

Pored novog trenera, na UO klub će dobiti i novog vršioca dužnosti generalnog sekretara Andriju Kleuta, koji će na tom mestu naslediti Sašu Kozića koji će biti razrešen dužnosti.

Pored toga Upravni odbor će naložiti da se uradi nova procena vrednosti imovine FK Crvena zvezda, jer ovaj organ smatra da je trenutna vrednost nerealno niska. Pored toga novi vršilac dužnosti generalnog sekretara će dobiti zadatak da pripremi plan ušteda u klubu, kako bi troškovi bili upola manji nego do sada. Očekuje se da će Upravni odbor ukinuti sve troškove reprezentacije svim funkcionerima kluba u cilju dalje uštede.

Nema sumnje da nove ljude u klubu očekuje niz teških mera kako bi finansijski povratili klub do ozbiljnijeg priliva sredstava od prodaje igrača. Pored toga, Lukić je najavio formiranje novog tima za narednu sezonu.

Petrović je, kako saznajemoa već razgovarao sa dva stranca koja su prikazala najviše u protekloj sezoni, Avalom Isahom i Bernardom Parkerom, a planiran je povratak Perovića, Savića i Burzanovića. Na spisku želja su Ljubinković i Purović, a ne bi bilo iznenadjenje i da Ratomir Dujković iskoristi svoj ugled i poznavanje prilika u Gani i pomogne oko angažovanja nekog fudbalera iz te zemlje.

Za sada nije poznato da li će Petrović u sredu saopštiti imena svojih saradnika i da li će biti spreman da već sada govori o fudbalerima koje bi želeo da zadrži, ili dovede u klub.

Petrović je igračku karijeru počeo u Zvezdi 1972. godine i crveno-beli dres nosio je deset godina. Po odlasku iz kluba, igrao je za Arsenal, Antverpen, Brest, Standard iz Liježa i Nansi.

Po završetku karijere, Pižon je počeo da se bavi trenerskim poslom i najveći uspeh ostvario je kao selektor mlade reprezentacije Srbije i Crne Gore, koja je 2004 godine osvojila drugo mesto na prvenstvu Evrope. U sezoni 1996/97 Pižon je vodio i Crvenu zvezu, a 2004. godine bio je trener Vojvodine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

100 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu