Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 28.05.2009.

12:33

Ferguson: "Barsa je bila bolja"

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson priznao je kako je njegova ekipa u finalu Lige Šampiona izgubila od bolje ekipe.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Nismo igrali onako kako umemo, ali treba čestitati Barseloni. Lionel Mesi nije bio problem. Ćavi i Inijesta su držali loptu cele večeri i time nam otežavali posao“, rekao je Ferguson. „Počeli smo dobro i sigurno i mogli smo da vodimo posle 10 minuta, ali nas je pogodak Barselone ubio“, dodao je menadžer Junajteda.

Ferguson, kome je ovo bilo treće finale Lige Šampiona, izjavio je da je njegova ekipa imala problema sa posedom lopte.

Nismo planirali da tako brzo primimo gol. Takođe, nismo ni dobro odreagovali na to, što im je dalo mogućnost da drže loptu u svom posedu. Znamo kakav dobar tim imaju. Imali smo poteškoća da se branimo od njih. Mesi se vratio u sredinu i držali su loptu. Razočarao me je način kako smo upotrebljavali loptu kada smo do nje dolazili. Morali ste da čekate po nekoliko minuta da bi ste im je oduzeli. Kao da smo bili odsutni i kao da je to bio preveliki izazov za nas“, rekao je menadžer ’crvenih đavola’.

Feruson je pohvalio svoje igrače uprkos porazu.

Bili smo dobri, ovo je bila duga sezona, odigrali smo 66 utakmica i morate da odate priznanje igračima za njihovu hrabrost i prilagodljivost uslovima. Sledeće sezone bićemo bolji. Sada je bolji tim pobedio i po tom pitanju više ništa ne možemo da uradimo“.

Menadžer Mančester Junajteda nije želeo da traži individualne krivce za poraz.

Ovo je bio razočaravajuć nastup i pojedinci su to i sami osetili. Teško je izdvojiti nešto kao presudno za poraz“.

Škotski stručnjak pohvalio je svog kolegu iz Barselone, Pepa Gvardiolu.

To je sjajan rezultat za nekoga ko je tek godinu dana trener. Sjajan posao, fantastično. Svako uživa u njihovom fudbalu i na tome im treba čestitati“.

Ferguson se osvrnuo i na izostanak Darena Flečera, zbog suspenzije u polufinalu takmičenja.

On je igrač za velike utakmice. To je bio gubitak, ali i oni su bili oslabljeni tako da je teško izmeriti koliki je to stvarno bio gubitak“, rekao je Ferguson.

Rio Ferdinand je takođe bio razočaran igrom svoje ekipe.

Treba čestitati Barseloni, odigrali su dobro. Mi nismo igrali najbolje što umemo. Prvi gol je bio neočekivani udarac, pre njega smo imali nekoliko dobrih šansi. Primili smo dva ’laka’ gola i mogli smo bolje da reagujemo tokom akcija koje su dovele do tih pogodaka. Ja sam mogao bolje da se postavim, ali nema opravdanja, bili su bolja ekipa“.

Golman Junajteda Edvin Van Der Sar smatra da je Barselona imala kontrolu tokom cele utakmice.

Puno puta smo nadoknađivali zaostatak, tako da taj primljeni gol nije bio toliki problem. Problem je bio to što smo im dozvolili da igraju. U takvim situacijama morate da se trudite da zadržavate loptu, ali mislim da smo je mi gubili prelako“, rekao je Holanđanin.

Kristijano Ronaldo izjavio je da mu je to bilo jedno od najvećih razočarenja u karijeri.

Bili smo sigurni u sebe pre utakmice, ali nažalost nismo uspeli. Uvek je teško kada izgubite finale, ali nismo igrali dobro. Bili smo solidni u prvih 10 minuta, ali morate da priznate da je Barselona zaslužila pobedu“, rekao je Portugalac.

Vejn Runi je bio pogođen porazom, dodavši da je Inijesta bio ključ Barsine pobede.

Barselona je postigla dva dobra gola i, na našu nesreću, došli su u pravom momentu. Veoma su nam otežali posao. Barselona je briljantan tim i Andres Inijesta je najbolji fudbaler na svetu po mom mišljenju. Ukoliko ne iskoristite svoje šanse protiv njih, oni će vas kazniti i na kraju se to i dogodilo“, rekao je napadač Junajteda.

Veoma smo razočarani i ovo je loš trenutak za nas. Poraz nas boli ali moramo da ga zaboravimo i da se okrenemo sledećoj sezoni“, završio je Runi.

Kapiten Mančester Junajteda Rajan Gigs izjavio je da je Barselona zaslužila pobedu, iako je njegov tim „verovatno stvorio više šansi“.

Na momente Barselona može da učini da izgledate smešno na terenu pošto tako dobro drže loptu u svom posedu. Na momente smo ih možda i jurili, ali nismo uspeli da sačuvamo svoju igru kao što je trebalo, ali smo uprkos tome stvarali šanse, možda i više nego Barselona. Rekli smo da ko god postigne prvi pogodak, da će verovatno pobediti i to je i bio slučaj. Da smo mi postigli prvi gol, verovatno bi pobedili, ali treba im čestitati svakako, zaslužili su to“, rekao je legendarni fudbaler Mančester Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve