Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.05.2009.

12:22

Barsin napad u Rimu u punom sastavu

Barselonin ubitačni napad trebalo bi ponovo da bude u punom sastavu u predstojećem finalu Lige šampiona protiv Mančester junajteda.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Očekuje se da se u sredu, u finalu, u tim vrate povređeni Tijeri Anri i Andres Inijesta. Obojica igrača doputovala su u utorak sa ekipom u Rim, pošto su samo dan ranije prvi put trenirali punim intenzitetom, pošto su se prethodno povredili početkom meseca.

"Oni su dva osnovna dela našeg fudbalskog plana. Znamo da će igrati, i da će biti 100% spremni. Privilegovani smo što ih imamo, jer smo mnogo bolji tim sa njima", rekao je vezni igrač Barselone Ćavi Ernandes.

Anri i Inijesta bili su ključni igrači u nezaustavljivoj napadačkoj taktici, koja je ove sezone donela Barsi 151 postignuti gol, i dva osvojena trofeja. Ako u sredu osvoji i treći, trofej evropskog prvaka, Barselona će postati tek treći tim kome je pošlo za rukom da osvoji ’triplu krunu’.

Inijestin izjednačujući gol u nadoknadi vremena protiv Čelsija doneo je Kataloncima šesto finale Lige šampiona u istoriji kluba.

Reprezentativac Španije, koji se oporavlja od povrede butine, odustao je od svog rezervisanog nastupa pred medijima kada je pričao o predstojećem finalu.

"Mančester je aktuelni šampion, jedan od najboljih timova, ali me to ne plaši. Prema njima osećam isto poštovanje kakvo oni osećaju prema nama. Ovo je prilika da postanemo deo istorije. Pristao bih i da pobedimo na penale", rekao je Inijesta.

Ako je, međutim, suditi prema načinu treninga, to nije nešto na šta je Barselona baš spremna.

"Nismo ih vežbali. Mislim da je tako nešto besmisleno, jer ne možete simulirati napetost utakmice na treningu", rekao je Ćavi.

Inijesta predstavlja neizostavni deo sredine terena, koji sprovodi filozofiju trenera Pepa Gvardiole. On i Ćavi su na najbolji način iskoristili savete Gvardiole, nekadašnjeg veznog igrača, koji je s Barselonom osvojio 10 značajnih trofeja, uključujući i Ligu šampiona 1992. godine.

"Ovo nam mnogo znači, jer igramo najbolji fudbal. Nikad nisam video ekipu koja igra na ovom nivou, nikada nisam igrao u boljem timu. Imamo pojedince, ali, iznad svega, pobeđujemo kao tim. Ponosan sam", istakao je Ćavi.

Odsustvo nekolicine defanzivaca ostavilo je, međutim, Barselonu ranjivu protiv Mančestera, koji ih je prošle godine izbacio u polufinalu.

Suspendovani su bekovi Danijel Alves i Erik Abidal, a štoper Rafael Markes je povređen, tako da će verovatno vezni igrač Jaja Ture igrati u sredini sa Žerardom Pikeom. Kapiten Karles Pujol i Silvinjo će verovatno igrati na krilnim pozicijama.

Mančester u napadu ima Kristijana Ronalda, Vejna Runija, Karlosa Tevesa i Dimitara Berbatova, što znači da će golman Vikor Valdes morati da da sve od sebe.

"Najviše cenim kako Runi, Teves i Skols igraju. Runi je igrao levog beka protiv nas. Da biste pobedili Mančester u finalu, nemate pravo na grešku", rekao je Inijesta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu