Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.04.2009.

16:41

Ivanović: "Srećan zbog sebe i tima"

Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović bio je junak dana u Ligi šampiona, jer je sa dva gola doneo Čelsiju preokret na Enfildu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Prvim golovima koje je postigao za londonski klub Ivanović je potvrdio ogroman potencijal, koji mu je doneo standardno mesto u nacionalnom timu Srbije i svojevremeno najveći transfer u istoriji ruske lige. Čelsi je pobedio Liverpul 3:1, a u utorak na Stamford Bridžu (uz prenos na TVB92) boriće se za peto polufinale Lige šampiona u poslednjih šest sezona.

"Svakako da sam zadovoljan, mislim da smo napravili veliku prednost pred revanš. Sada ne sme da bude opuštanja ako mislimo da dođemo u polufinale, što je sada naš cilj. Ja sam prezadovoljan sa svoja dva gola, i nadam se da ću u budućnosti dobijati više šansi", izjavio je Branislav Ivanović za B92.

Oba gola srpski reprezentativac postigao je iz prekida, a njegov prvi pogodak podsetio je na sjajni gol Nemanje Vidića protiv Intera. Ivanović kaže da su takvi golovi logična posledica fenomenalne skok igre naših reprezentativaca.

"Kvalitet naše reprezentacije je svakako skok igra, i mi to pokušavamo da uradimo na najbolji način. Ja sam sada svakako presrećan zbog svoja dva gola, koja mi mnogo znače."

Hidink: "Zaslužio je šansu radom na treninzima"

Ivanović je član Čelsija već 15 meseci, ali je za to vreme dobio priliku da nastupi samo u 17 utakmica. To ga nije pokolebalo, dobrim radom na treninzima impresionirao je Gusa Hidinka, dobio priliku u najvažnijoj utakmici sezone i sa dva pogotka preokrenuo rezultat na Enfildu.

"On je veoma odlučan momak. Teško je doći u ovakav klub i ne igrati, ali je on na treninzima uvek davao sve od sebe. U ovom meču igrao je van svoje najjače pozicije, ali je bio sjajan", rekao je Gus Hidink posle meča.

U izjavi za B92 Ivanović kaže da veruje u sebe i smatra da je dokazao da može da igra za jedan od najvećih svetskih klubova.

"Ja se nadam da ću u budućnosti dobijati više šansi, mogu da igram i na poziciji desnog beka i na poziciji štopera. Znam da imamo mnogo teških utakmica do kraja, i nadam se da mogu još da doprinesem timu da stignemo do željenih rezultata".

"Nisam planirao da napustim Čelsi"

Iako igra u odbrani, Ivanović je najbolji strelac nacionalnog tima Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Kada je prošlog januara iz Lokomotive prešao u Čelsi plaćen je 15 miliona evra, što ga je učinilo najskupljim igračem u istoriji ruske lige. Ipak, priliku da od starta zaigra za novi klub dobio je tek osam meseci kasnije, a tek je dolazak Hidinka, koji je kao selektor Rusije dobro poznavao njegove kvalitete, omogućio da Ivanović dobije pravu šansu. Ipak, bivši fudbaler Srema i OFK Beograda ni u najtežim danima nije želeo da napusti Stamford Bridž.

"I u ovom trenutku, i kada se pisalo po medijima da ću napustiti klub, ja sam bio igrač Čelsija i bio sam zadovoljan ovde. Nisam mnogo razmišljao o napuštanju kluba i u ovom trenutku je jako teško pričati o tome, pošto je sezona na polovini, i želim da budem koncentrisan do kraja".

Čelsi i Liverpul revanš četvrtfinala lige šampiona igraju u utorak, uz direktan prenos na TV B92. Suspenzija kapitena Džona Terija povećava izglede da Ivanović zaigra i u drugom meču.

"Mislim da to pitanje nije za mene, ali ja se pripremam za svaku utakmicu kao da ću je igrati, čekam svoju šansu i uvek se nadam", kaže Ivanović za B92.

Teri: "Bane je zver u prekidima"

"Bane je neverovatan. Pričao sam ranije koliko je snažan. Prava je zver kod prekida, a u pravom trenutku je postigao prva dva gola za klub. On je sjajan i raznovrstan igrač, dobe i kad krene napred, kao i u odbrani. Mnogi igrači su pokušali da prođu pored njega tokom ove utakmice, ali se nisu naigrali, jer je brz, jak i odličan u skoku", rekao je za svog saigrača kapiten Čelsija Džon Teri.

Činjenica da se plavi iz Londona bore za tri trofeja u napornom finišu sezone garantuje dovoljno prilika srpskom fudbaleru, koji je ovog četvrtka konačno dobio mesta na naslovnim stranama svih britanskih medija.

"Svi su bili prezadovoljni i mojim učinkom i pobedom, sve su to fenomenalni momci, ne mogu da se setim svih detalja, ali znam da su mi svi srdačno čestitali, i znam da mi to mnogo znači. Svi su me podržali, od kapitena do stručnog štaba koji je bio na terenu, i to mi mnogo znači. U globalu mislim da je ovo velika pobeda za ceo naš tim i za klub, i verujem da možemo da nastavimo svi putem koji smo zacrtali", zaključio je Ivanović za B92.

Čelsi je u ovom trenutku treći u Premijer ligi sa četiri boda manje i utakmicom više od Mančester Junajteda. U FA kupu igraće polufinale sa Arsenalom, a ukoliko dođe do polufinala u Ligi šampiona, rival će mu po svemu sudeći biti Barselona, koja u Minhenu brani prednost od 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve