Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.04.2009.

22:39

Barsa razbila Bajern na Kamp Nou

Fudbaleri Barselone pobedili su minhenski Bajern na Kamp Nou 4:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ekipa Pepa Gvardiole potpuno je nadigrala Bavarce, posebno u prvih 45 minuta kada su i postignuti svi golovi, pa bi revanš meč na Alianc areni trebao da bude samo formalnost. Dva gola za Barsu postigao je sjajni Leo Mesi, a po jednom su se u strelce upisali Samjuel Eto i Tijeri Anri.

Kao što je Pep Gvardiola najavio, Barsa nije odstupila od svog stila igre, i od samog starta je svim snagama napala Bajern. Podatak da je Barselona držala u nogama loptu 69% vremena dovoljno govori o dominaciji domaćina na ovom meču.

Sva četiri gola postignuta su u prvih 45 minuta, a veoma lako Barsa je mogla da postigne još najmanje dva. Rani gol Katalonaca znatno je uticao na razvoj događaja, a pre vođstva u devetom minutu, Anri je već u šestom propustio odličnu priliku kada je na odlično dodavanje Ćavija obišao golmana ali i slabo šutirao.

Tri minuta kasnije Mesijevo ime se našlo na semaforu. Inijesta je sjajno poneo loptu, odložio je za Etoa na ivici kaznenog prostora, a Kamerunac je samo prosledio za Mesija koji je iz prve poslao iza Hans-Jorg Buta za 1:0.

Već tri minuta kasnije odbrana gostiju ponovo je kapitulirala. Ovoga puta Mesi je bio asistent, a Kamerunac je rutinski završio akciju.

Leo Mesi je još jednom pokazao da je verovatno najbolji igrač današnjice, a u 19. minutu sudija je propustio priliku i da pokaže na penal. Nakon tog incidenta isključen je Gvardiola zbog žučnog prigovora kod četvrtog sudije.

Taj detalj samo je pojačao napade sjajne Barselone, a odlične prilike u 22. i 37. minutu propustili su Anri i Eto. Već u 38. minutu bilo je 3:0. Anri je u svom stilu prošao po levoj strani i centrirao oštro po zemlji, a na petercu je sjajno uklizao Mesi i ponovo savladao Buta.

Bajern je u tim trenucima delovao potpuno izgubljeno, pa je dva minuta pred poluvreme pao i četvrti gol. Mesi je proigrao Danija Alveša, a Brazilac je prelepo prebacio za Etoa. Kamerunca je uklizavanjem uspeo da osujeti Van Bomel, ali lopta je došla do Anrija koji pogađa levom nogom za velikih 4:0.

Delovalo je u tom periodu kao da bi broj pored imena Barse na kraju meča mogao da bude i dvocifren, ali to se nije dogodilo.

Katalonci su u drugom delu malo spustili tempo, ali su i u takvoj postavci potpuo dominirali i već mogu da počnu da razmišljaju o polufinalu.

Revanš meč igra se u utorak u Minhenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu