Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.04.2009.

17:09

Jokanović: Nama svejedno, Zvezdi ne

Trener Partizana Slaviša Jokanović izjavio je da je zadovoljan situacijom u kojoj se nalaze 'crno-beli' pred 136. "večiti derbi", na stadionu Partizana.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U novi duel sa Crvenom zvezdom, Partizan ulazi sa 11 bodova prednosti posle serije od 5 uzastopnih pobeda. "Osvojili smo maksimalan broj bodova u prethodnih 5 mečeva, a da nismo primili nijedan gol. Ta situacija me raduje. U derbi ulazimo sa velikom bodovnom prednošću i kao i u prethodnih 5 utakmica i ovde ćemo ići na 3 boda", izjavio je Jokanović.

Meč između Partizana i Crvene zvezde u Humskoj na programu je u sredu u ovkiru 24. kola Jelen superlige. To će biti treći duel gradskih rivala ove sezone. Prvi, odigran na jesen na 'Marakani', pripao je Partizanu sa 2:0, dok je na početku prolećnog dela prvenstva, pre nešto više od mesec dana na stadionu Partizana bilo 1:1.

Od tog meča, Partizan je ostvario pobede nad Javorom, Čukaričkim, Jagodinom, Hajdukom i Banatom, dok je Crvena zvezda dodatno izgubila korak gubitkom bodova u duelima sa OFK Beogradom (2:2) i Radom (0:0).

"Nalazimo se u mnogo boljoj poziciji od rivala. Bilo koji rezultat nama mnogo lakše pada nego njima. Ipak, ono što mi tražimo je pobeda, jer ona u derbiju ima posebnu težinu. Bodovna prednost nam daje za pravo da budemo optimisti. Priča o derbiju je toliko poznata da ne moram da je ponavljam - Da li pobeđuje jači, da li slabiji, da li to odlučuje, ili ne... Nema razloga da ne budem optimista."

Jokanović je na klupi Partizana debitovao prošle zime porazom od Crvene zvezde, u gostima sa 4:1, ali je od tada bez poraza, uz dve pobede, obe u gostima i dva remija.

"Ni kao igrač ni kao trener nisam izgubio od Zvezde na mom stadionu, tako da ne očekujem ni ovaj put. Ono što nas uvek interesuje je pobeda. Nismo izgubili od mog debija prošle godine, tako da je tradicija na našoj strani i verujem da ćemo opet doći do bodova."

Partizan će u sredu biti bez veznog igrača Antonela Žuke, koji se, po svemu sudeći, neće oporaviti na vreme za derbi.

"Žuka je imao dva treninga ali danas opet nije bio u stanju da trenira, tako da najverovatnije neće igrati protiv Crvene zvezde. Ipak, imamo 25 igrača i moramo da nađemo najbolje rešenje kada neko iz prve postave nedostaje. Moguće da i Zvezda ima sličnih problema, u subotu je Lazetić izašao povređen, ali to su već njihovi problemi", kaže Jokanović.

136. "večiti derbi" na porgramu je u sredu na stadionu Partizana. Ulaznice su u prodaji od petka, po cenama od 500 dinata za "jug" i "sever" i 1000 dinara za "zapad" i "istok".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve