Nova vest
Fudbal

Nedelja, 22.03.2009.

17:37

Inter lako sa Ređinom

Fudaleri Intera održali su prednost u odnosu na drugoplasirani Juventus, savladavši Ređinu sa 3:0 u 29. kolu italijanske Serije A.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Đenoa je sačuvala četvrtu poziciju pobedom nad Udinezeom od 2:0. Fjorentina je minimalnim rezultatom savladala Sijenu, kao i Kjevo Sijenu. Kaljari je takođe sa 1:0 savladao Bolonju u gostima, a Sampdorija je sa 3:1 slavila u Torinu. Leče i Atalanta su odigrali nerešeno 2:2. U poslednjem meču koji se igra u nedelju, Napoli od 20:30 dočekuje Milan.

Inter je lakom pobedom nad poslednjeplasiranom Ređinom od 3:0 sačuvao sedam bodova prednosti u odnosu na Juventus. Domaći tim je došao u vođstvo već u šestom minutu golom Estebana Kambijasa, posle sjajnog dodavanja petom kapitena reprezentacije Srbije, Dejana Stankovića. Zlatan Ibrahimović je četiri minuta kasnije duplirao prednost iz jedanaesterca, nakon što je Karlos Valdez oborio Mansinija u kaznenom prostoru. Isti igrač je postavio i konačan rezultat u 58. minutu, sjajnim lob udarcem. Stanković je igrao do 66. minuta kada ga je zamenio Luis Himenez.

Đenoa je pobedom nad Udinezeom od 2:0 ostala na četvrtoj poziciji, koja vodi u kvalifikacije za Ligu Šampiona. Na utakmici nisu nastupali srpski internacionalci Boško Janković, koji odrađuje suspenziju zbog kartona, kao ni Aleksandar Luković koji je povređen. Skali je doveo domaćine u vođstvo u 59. minutu, a Dijego Milito je postavio konačan rezultat u poslednjim momentima meča.

Bolonja, koju vodi Siniša MIhajlović, doživela je na svom terenu novi poraz, drugi uzastopni, ovaj put od Kaljarija. Jedini pogodak postigao je Roberto Akvafreska u finišu prvog poluvremena. Bolonja se nalazi na 16. mestu, što je samo jedna pozicija iznad zone ispadanja.

Kjevo je došao i do treće pobede u poslednja četiri meča, savladavši Palermo sa 1:0. Jedini strelac bio je Brazilac Lusijano u nadoknadi vremena prvog poluvremena. Gosti su od 36. minuta igrali sa igračem manje pošto je Matija Kasani dobio crveni karton zbog profesionalnog faula.

Fjorentina je ostvarila minimalnu pobedu nad Sijenom. Jedini pogodak postigao je Adrian Mutu u 71. minutu udarcem sa sredine kaznenog prostora u gornji desni ugao gola. Srpski reprezentativac Zdravko Kumanović odigrao je svih 90. minuta za 'violu'. Fjorentina je petoplasirana sa dva boda manje od Đenoe.

Leče i Atalanta su podelili bodove, pošto je meč završen rezultatom 2:2. Domaći tim je poveo golom Fabija Kaserte u desetom minutu. Domaći tim je preokrenuo rezultat golovima Simonea Padoina u 30. i 48. minutu. Leče je ipak uspelo da izvuče bod drugim golom Kaserte u 90. minutu sa penala, nakon što je Tomas Manfredini igrao rukom u kaznenom prostoru.

Sampdorija je bila ubedljiva u Torinu, ostvarivši pobedu od 3:1. Već posle 24 minuta igre, gosti su imali prednost od 2:0 golovima Pacinija i Samarka. Bjanki je smanjio u 29. minutu, ali je pitanje pobednika rešio Kasano u 69. minutu.

U poslednjem meču 29. kola, Napoli će dočekati Milan u 20:30 časova.

Bolonja – Kaljari 0:1 (Akvafreska 44)
Kjevo – Palermo 1:0 (Lusijano 45)
Fjorentina – Sijena 1:0 (Mutu 71)
Đenoa – Udineze 2:0 (Skali 59, Milito 90)
Inter – Ređina 3:0 (Kambijaso 6, Ibrahimović 10p, 58)
Leče – Atalanta 2:2 (Kazerta 10, 90p – Padoin 30, 48)
Torino – Sampdorija 1:3 (Bjanki 29 – Pacini 8, Samarko 24, Kasano 69)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve