Nova vest
Fudbal

Subota, 21.02.2009.

20:43

Pobeda Intera u Bolonji

Fudbaleri Inter pobedili su Bolonju u gostima rezultatom 2:1 u 25. kolu italijanske Serije A i tako su zabeležili peti trijumf u poslednjih šest utakmica.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Esteban Kambijaso doveo je ’nero-azure’ u vođstvo, izjednačio je Migel Britos, a pobednosni pogodak dao je Mario Baloteli. Roma je na Olimpiku savladala Sijenu 1:0 golom Rodriga Tadeija, a Juventus je na Siciliji dobio Palermo 2:0 golovim Moameda Sisoka i Davida Trezegea. Inter je prvi na tabeli sa 59 bodova, a Juve je drugi sa 50.

Svi golovi na Renato dal’ Ari postignuti su u drugom poluvremenu.

U 57. minutu Kambijaso je postigao vodeći pogodak. Adrijano je protiv Milana prošle sedmice dao gol pošto mu se lopta od ruke odbila u gol, a sad je na sličan način asistirao Argentincu posle kornera koji je izveo Maikon. Kambijasu nije bilo teško da sa tri metra matira golmana Frančeska Antonjolija.

Ekipa Siniše Mihajlovića izjednačila je u 79. minutu. Britos je posle kornera odlično šutirao glavom, a Kambijaso je katastrofalno reagovao na gol-liniji i dozvolio je da lopta prođe pored njega i u gol. Ipak, Inter je u 82. minutu došao do nova tri boda. Baloteli je sa 40-ak metara izveo slobodan udarac, niko od igrača nije zahvato loptu i ona je završila u mreži.

Bolonja je do kraja imala nekoliko šansi, ali je golman Intera Žulio Cezar spasao interu pobedu.

Na Olimpijskom stadionu u Rimu gol odluke postigao je Tadei u 63. minutu iz slobodnog udarca. Prethodno je Brandao faulirao Davida Pisara.

Juventus je na Siciliji postigao po jedan gol u svakom poluvremnu i tako je ostvario 15. ligašku pobedu.

U 27. minutu Vinćenco Jakvinta je posle kontranapada asistirao Sisoku, koji je smestio loptu iza leđa golmana Marka Amelije. Nova kontra ’Stare dame’ u 79. minutu rezultirala je drugim pogotkom – Amauri je centrirao, a Trezege je obezbedio trijumf svog tima.

Serija A, 25. kolo:

subota:
Bolonja - Inter 1:2
Roma - Sijena 1:0
Palermo - Juventus 0:2
nedelja:
Sampdorija – Atalanta
Milan – Kaljari
Fiorentina – Kjevo
Napoli – Đenoa
Leće – Lacio
Katanija – Ređina
Torino – Udineze

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu