Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 19.02.2009.

23:21

Amerikanci očekuju Bekamov povratak

Trener Los Anđeles Galaksija Brus Arena demantovao je glasine po kojima je Dejvid Bekam blizu trajnog prelaska u Milan.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

Engleski fudbaler je prvobitno pozajmljen ’roso-nerima’ do devetog marta, ali se situacija zakomplikovala kada je on javno rekao da želi da ostane na San Siru duže od toga. „Sigurno je da će biti razgovora sa Milanom u bliskoj budućnosti. Ipak, kao što govorimo sve vreme, očekujemo Dejvida da se vrati u dogovoreno vreme, baš kao i Lendona Donova (na pozjamici u Bajernu)“, izjavio je Arena.

Govori se da je Milan poslao ponudu od šest miliona funti za Bekama, koju je klub iz Losa Anđelesa odbio tražeći osam.

„Ukoliko se bilo šta promeni, biće to u korist Galaksija. To neprestano govorimo i trudimo se da budemo jasno. Ako se situacija promeni, promenila se. U ovom trenutku, očekujem obojicu fudbalera na pripremama“, kaže 57-godišnji Arena.

Dejvid Bekam je 1991. godine, kao 16-godišnjak, došao u Mančester junajted. Sa 'Crvenim đavolima' je šest puta trijumfovao u Premijer ligi, osvojio je dva FA kupa i jednu Ligu šampiona (1999).

Zbog loših odnosa sa menadžerom Aleksom Fergusonom Bekam napušta Old Traford 2003. godine i prelazi u Real za sumu od 35 miliona evra. U Madridu je proveo četiri godine, bio je član čuvenih 'Galaktikosa', ali je uzeo samo jedan veliki trofej – Primeru 2007. godine.

U januaru prošle godine dogovoreno je da Dejvid pređe u Los Anđeles Galaksi, sa kojim je pet meseci posle potpisao petogodišnji ugovor vredan 128 miliona evra.

Za nacionalni tim Engleske odigrao je 107 utakmica i postigao 17 golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve