Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 05.02.2009.

13:46

Partizan bez petorice u Antaliji?

Ekipa Partizana mogla bi da ostane bez petorice igrača pred drugi deo priprema za nastavak prvenstva u Antaliji zbog obaveza prema reprezentaciji Srbije.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Default images

Selektor Srbije Radomir Antić pozvao je u ’A’ tim Ivana Obradovića za turnir na Kipru (10. i 11. februara), dok selektor mlade reprezentacije Slobodan Krčmarević računa na Marka Jovanovića, Ljubomira Fejsu, Adema Ljajića i Nemanju Tomića za prijateljski meč 10.2. Partizan bi u četvrtak trebalo da odleti u Antaliju gde će nastaviti pripreme za nastavak sezone.

Trener Partizana Slaviša Jokanović izrazio je nezadovoljstvo zbog situacije sa njegovim fudbalerima.

Naši interesi su ugroženi. U pripremnom periodu, kad bi timovi trebalo da se uigravaju kroz prijateljske utakmice, termin namenjen reprezentaciji uopšte nam ne odgovara“.

Prema pravilniku FIFA i UEFA, ’crno-beli’ će morati da puste svoje igrače da igraju za nacionalnu selekciju.

Kako je reč o terminu FIFA i UEFA, dužni smo da pustimo igrače u državni tim iako je jasno da ta situacija ne odgovara ni nama ni njima“, rekao je Jokanović.

Jokanović je sličan problem imao prethodnog leta kada je Fudbalski savez Srbije zahtevao od Partizana, koji se tada pripremao za kvalifikacije za Ligu šampiona, da pusti četvoricu igrača da učestvuju na Olimpijskim Igrama u Pekingu. Tada je FSS dobio prednost u odnosu na Partizan, a trener ’crno-belih’ smatra da je glavni problem u kalendaru FIFA.

Ovaj termin reprezentaciji ništa ne donosi, a nama dosta toga oduzima“, zaključio je Jokanović.

Sledećih osam dana 'crno-beli' će provesti u Beleku i odigrati tri trening meča, a 13. februara vraćaju se u Beograd, kada sledi priprema za prvo prolećno kolo.

Na spisku za put u Antaliju nalazi se 27 igrača:
Golmani: Mladen Božović, Darko Božović, Aleksandar Radosavljević;
Defanzivci: Ivan Stevanović, Bogdan Stević, Aleksandar Miljković, Nenad Đorđević, Goran Gavrančić, Srđa Knežević, Marko Jovanović, Aleksandar Kosorić, Ivan Obradović i Rajko Brežančić;
Vezisti: Žuka, Ljubomir Fejsa, Radosav Petrović, Adem Ljajić, Almami Moreira, Nikola Vujović, Nemanja Tomić, Elton, Peđa Jerinić;
Napadači: Lamin Dijara, Vašington da Silva, Brana Ilić, Miloš Bogunović, Aleks dos Santos.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve