Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.12.2008.

13:52

Srbi u Evropi: Gol Sulejmanija

Proteklog vikenda u većini evropskih liga odigrano je poslednje kolo pred zimsku pauzu, a od srpskih reprezentativaca Miralem Sulejmani se upisao u strelce.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Sulejmani je golom i asistencijom učestvovao u demoliranju De Grafšapa od strane Ajaksa 6:0. Gol je postigao i Miloš Marić za Gent, dok su Goran Lovre i Zdravko Kuzmanović namestili golove svojim saigračima u Groningenu i Fiorentini.

Miralem Sulejmani prikazao je odličnu igru u „rasturanju“ De Grafšapa u gostima. Ajaks je pobedio sa čak 6:0, a Sulejmani je prvo namestio gol Cvitaniću u 10. minutu, a dva minuta kasnije i sam se upisao u strelce. Groningen je takođe bio više nego uspešan u gostima, pobedivši Rodu sa 5:2. Goran Lovre igrao je do 74. minuta i asistirao je Markusu Bergu prilikom trećeg gola za Groningen. Berg je inače meč završio sa četiri pogotka. PSV je u derbiju kola savladao Fejenord sa 1:0, a Danko Lazović je izašao iz igre u poslednjem minutu. Slobodan Rajković još uvek nije zaigrao za Tvente, koji je savladao Viljem II sa 2:0.

Više srpskih fudbalera igralo je i ovog vikenda u Francuskoj. Milivoje Vitakić prvi put ove sezone nije startovao za Grenobl koji je savladao Le Man sa 2:1. Vitakić je na terenu bio tek od 82. minuta, a sedamnaest minuta ranije u igru je ušao Miloš Dimitrijević. Pari Sen-Žermen je na domaćem terenu igrao samo 2:2 sa Valensijenom za koji je Milan Biševac odigrao standardnih 90 minuta. Mateja Kežman je u igru ušao u 87. minutu.

Nant i Sošo su podelili bodove (1:1), a Filip Đorđević je u igri bio već od 28. minuta kada je zamenio povređenog Ivana Klasnića. Mladi srpski fudbaler je u dva navrata imao priliku da se upiše u strelce, ali je oba puta golman Sošoa Tedi Rišer bio uspešniji. Stefan Babović još uvek nije spreman za povratak na teren. Prvenstvo Francuske biće nastavljeno 10. januara.

U Belgiji Milan Jovanović odigrao je možda i svoj poslednji meč za Standard. Klub iz Liježa pobedio je Gent sa 2:1, a ’Lane’ je asistirao prilikom prvog gola Dalme u 25. minutu. Jovanović je teren napustio u 89. minutu uz ovacije sa tribina. Za ekipu Genta igrao je i Miloš Marić, koji se nalazi na meti Crvene zvezde u predstojećem transfer roku. Marić je postigao jedini gol za goste, u 57. minutu. Na golu Genta bio je Bojan Jorgačević. Anderleht je bio bolji od Genka 2:0, a Nemanja Rnić bio je na terenu svih 90. minuta. Fudbalsko prvenstvo Belgije nastaviće se 17. jaunara.

U Portugaliji, Milan Stepanov bio je na klupi za rezerve u remiju Porta i Maritima (0:0). Vladimir Stojković je trenutno u potrazi za novim klubom i za B92 je najavio mogućnost povratka u Crvenu zvezdu.

Olimpijakos je pobedio Trasivulos sa 2:1. Darko Kovačević je odigrao ceo meč za klub iz Pireja, dok je Predrag Đorđević u igru ušao osam minuta pre kraja, zaradivši usput i žuti karton. Vladimir Ivić odigrao je svih 90. minuta za PAOK u remiju sa Panseriakosom 1:1.

U Seriji A igralo se poslednje kolo pred tronedeljnu pauzu. Najbolji nastup među srpskim fudbalerima imao je Zdravko Kuzmanović koji je asistirao Montolivu za jedini pogodak Fiorentine na meču sa Sampdorijom u gostima. Kuzmanović je takođe na samom početku drugog poluvremena imao šansu, ali je golman Sampdorije Luka Kastelaci odbranio udarac srpskog internacionalca. Kuzmanović je igru napustio u 80. minutu.

Udineze je doživeo pravu katastrofu u Milanu doživevši poraz od čak 5:1, a Aleksandar Luković je bio na terenu tokom cele utakmice. Boško Janković je odigrao 83. minuta za Đenovu i za to vreme je imao jedan šut koji je odleteo preko gola, a takođe je zaradio i žuti karton. Lacio je bio bolji od Palerma 1:0, a Aleksandar Kolarov bio je na terenu poslednjih 15 minuta. Đorđe Rakić bio je na klupi za rezerve u remiju Kaljarija i Ređine, a kapiten Srbije Dejan Stanković propustio je pobedu Intera zbog suspenzije. U Italiji sada sledi pauza do 10. jaunara.

U Španiji, jedino je Milan Smiljanić izlazio na teren proteklog vikenda. On je u igru ušao u 71. minutu sjajnog meča između Espanjola i Atletiko Madrida koji je pripao gostima rezultatom 3:2. Iako je Nikola Žigić bio najavljen kao starter na gostovanju Valensije Realu, srpski centarfor je ceo meč presedeo na klupi za rezerve. Kraljevski klub dobio je meč golom Iguaina na početku susreta. Ivica Dragutinović je takođe bio na klupi za rezerve u remiju Maljorke i Sevilje 0:0.

Utakmica između Mančester Junajteda i Vigana odložena je zbog nastupa Mančester Junajteda na Svetskom klupskom prvenstvu. Junajted je savladao LDU Kito u finalu, a srpski reprezentativac Nemanja Vidić nije se pokazao u najboljem svetlu, pošto je isključen u 50. minutu zbog udaranja protivničkog igrača laktom. Vidić će zbog tog nepotrebnog crvenog kartona propustiti prvi meč između Mančester Junajteda i Intera u Ligi Šampiona.

Priliku da zaigra, Branislav Ivanović imaće u ponedeljak uveče kada Čelsi gostuje Evertonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve