Nova vest
Fudbal

Subota, 13.12.2008.

20:08

Miha do prve pobede sa Bolonjom

U prvim utakmicama 16. kola Serije A Bolonja je posle velike borbe uspela da savlada Torino 5:2, a Napoli je bio bolji od Lećea 3:0

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Default images

"Bikovi“ su dva puta stizali do prednost na Renato Del Ari ali su "crveno-plavi" uspevali da se vrate u igru. Marko Di Vajo je bio strelac tri pogotka, a poslednja dva gola na meču pala su nakon jedanaesteraca. Prilikom drugog Pratalji je dobio crveni karton. Ovom pobedom Siniša Mihajlović je stigao do prve pobede otkad je seo na klupu Bolonje (pet vezanih remija).

Torino je prvi put poveo već u sedmom minutu preko Baronea, a Bolonja je do izjednačenja stigla tek u trećem minutu nastavka preko Volpija. Gosti su drugi put poveli golom Abatea u 53. minutu, ali samo dva minuta kasnije Marko Di Vajo je ponovo poravnao. Nakon sedam minuta igre Bolonja stiže do velikog preokreta. Strelac je ponovo bio Di Vajo. Prvu pobedu Siniši Mihajloviću obezbedili su sa penala Bernaći u 68. i Di Vajo u 79. minutu svojim trećim pogotkom. Bolonja je ovim trijumfom pobegla iz zone ispadanja.

Pobedu na svom terenu je ostvario i Napoli protiv Lećea. Bilo je 3:0 (2:0), a strelci za Napolitance bili su Hamšik u 11, Paćienca u 42. i Denis u 65. minutu utakmice. Napoli se ovom pobedom izjendačio na deobi drugog mesta sa Juventusom i Milanom koji se u nedelju sastaju u derbiju kola.

Rezultati:

Sampdoria - Torino 5:2 (0:1)
Volpi 48, Di Vajo 55, 62, 79, Bernaći 68 - Barone 7, Abate 53
Napoli - Leće 3:0 (2:0)
Hamšik 11, Paćienca 42, Denis 65

Nedelja:

Ređina – Sampdorija
Fiorentina – Katanija
Palermo – Sijena
Roma – Kaljari
Đenova – Atalanta
Inter – Kjevo
Udineze – Lacio
Juventus - Milan

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu