Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.12.2008.

16:18

Jokanović: "Na pobedu u Novom Sadu"

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović rekao je da je cilj njegove ekipe da pobedi Vojvodinu u poslednjem kolu jesenjeg dela prvenstva.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Trijumfom u Novom sadu 'crno-beli' bi u najgorem slučaju, imali šest bodova više od Crvene zvezde "Vojvodine se u poslednjim kolima pokazala kao ozbiljan konkurent za titulu. U povlašćenom smo položaju jer imamo bodovnu prednost i titulu jesenjeg prvaka. Cilj je da trijumfujemo kako bismo pred nastavak prvenstva zadržali šest bodova prednosti u odnosu na Zvezdu".

Trener Partizana očekuje pun stadion u Novom Sadu, kao i dobru utakmicu. Na pitanje novinara da li je predstojeći okršaj njegov 'meč karijere' Jokanović je odgovorio da je svaka utakmica važna.

"Za mene je svaki meč bitan. Mi tražimo veću zimnicu, kako bismo imali lakši posao u nastavku prvenstva. U slučaju poraza zadržaćemo prvo mesto, ali ekipa je spremna za važnu utakmicu", izjavio je 40-godišni stručnjak.

Strateg Partizana zbog povreda neće moći da računa na kapitena Nenada Đorđevića i Almanija Moreiru.

Partizan je na posledenje četiri utakmice u domaćem prvenstvu i Ligi UEFA ostvario skor od jedne nerešene utakmice i tri poraza. Jokanović zato smatra da je pritisak koji se oseać u klubu sasvim normalan.

"Partizan je veliki klub, ima milionsku armiju navijača i pritisak zbog loših rezultata je normalna stvar. Postoje pritisci kada branite bodove i oni kada jurite zaostatak. Mi smo, ipak, u bolje položaju. Imali smo veliku bodovnu prednost koja se istopila. To nije bio cilj, ali je realnost".

Na pitanje novinara plaši li ga situacija sa Laminom Dijarom, koji je izjavio da želi da ode iz kluba zbog sukoba sa navijačima, trener srpskog šampiona rekao je da je Senegalac shvatio da je to bio nesporazum.

"Dijara se konsolidovao, to što se desilo teško je prihvatio, ali shvatio je šta navijači očekuju od njega i kluba. On je jedan od najvećih ljubimaca Partizanove publike i shvatio je da je to bio nesporazum sa ljudima koji vole klub".

Jokanović se osvrnuo i na pisanje medija da će dobti otkaz ukoliko Partizan u sredu izgubi u Novom Sadu.

"Sve je moguće, pa i to. Ne bojim se ni poraza ni pobede, strahom se ne bavim ovom profesijom. Imam svoj stav i to možda nekome smeta, na kraju jesenjeg dela prvenstva sve će se znati. Svako vuče svoje poteze, novinari, navijači... Klub mora da povuče potez koji je najbolji za Partizan", ocenio je Jokanović.

Jokanović je objasnio da je odbio titulu najboljeg trenera sezone jer ga ne interesuju takve nagrade, već one koje interesuju fudbalski klub Partizan.

"To je personalni čin, a nagradu su mi dodelili zbog 'duple krune'. Međutim, takve nagrade me ne interesuju, pa ima vremena da pronađu drugu osobu za to. Ne bojim se kritika, uvek kažem šta mislim. Najviše me zanimaju nagrade koje interesuju i Partizan, a one se dele u junu. Voleo bih da ih osvojim kao trener 'crno-belih', a ako ne onda neka ih osvoji klub".

Strateg Partizana prokomentarisao je i ekupi Hajduka sa Lion, rivala 'crno-belih' u četvrtfinalu Kupa.

"Dobili smo Hajduk koji je u prošlom kolu eliminisao Vojvodinu. Mi smo favoriti i sve osim prolaza u polufinale je neuspeh. Ipak, oprezni smo, danas svako svakoga može da pobedi, ali imamo impetrativ pobede i želimo plasman među četiri najbolje ekipe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu