Nova vest
Fudbal

Petak, 14.11.2008.

14:49

Tana: Zvezdin dug 16,2 miliona

Novi predsednik Crvene zvezde Den Tana saopštio je da dug tog fudbalskog kluba iznosi 16.200.000 evra.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Tana je objavio podatke do kojih je došla revizorska kompanija "BDO BC Eksel" i obećao da će dug Crvene zvezde početi da se smanjuje od 1. januara."Garantujem da će dug početi da se smanjuje od 1. januara. Prethodno ćemo beskamatnim zajmovima od članova Upravnog odbora sprečiti njegov rast", rekao je Dobrivoje Tanasijević na prvoj konferenciji za novinare na funkciji predsednika Zvezde.

"Sve ostalo moramo da uradimo marketingom jer trenutno nemamo igrače koje možemo da prodamo za 15 ili više miliona. Javnost molim za strpljenje jer ne mogu da za 24 sata dovedem sponzore, ali dajte mi barem 90 dana", dodao je Tana, a kasnije rok skratio na 45 dana.

Tana je naveo i da finansijsku podršku u vidu beskamatnih zajmova očekuje od svakog člana za sada osmočlanog Upravnog odbora.

"Ako ne mogu da godišnje donesu barem 200 ili 300 hiljada evra, pogrešio sam u izboru Upravnog odbora", naveo je Tana, koji je rekao da su u ukupan dug Crvene zvezde uračunati i prethodni zajmovi članova uprave klubu.

Tana je istakao i da će se novi Upravni odbor prvi put sastati u toku sledeće nedelje i da će posle toga moći da govori o konkretnim stvarima, poput budžeta za zimski prelazni rok.

Jugović zadužen za fudbal, Mišković za finansije

Novi predsednik Zvezde je kazao i da će se sve odluke Upravnog odbora ubuduće donositi jednoglasno, da će Vladimir Jugović biti zadužen za "fudbalske stvari", a Marko Mišković za finansije.

"Marko je iskren dečko, zaljubljen u Zvezdu... Trenutno je u Holivudu, slavi moju pobedu. Kad smo se čuli, nisam ga pitao kada se vraća jer je bio malo pijan", rekao je u šali Tana i naveo da su Mišković i Dragi Mićović, takođe član Upravnog odbora i u ovom i u prethodnom sazivu, do sada u Zvezdu uložili milione.

Tana je, takođe, rekao da Zvezda nije odustala od osvajanja "duple krune" ove sezone iako u srpskom prvenstvu za vodećim Partizanom trenutno zaostaje devet bodova.

Cilj Zvezdinog novog rukovodstva je da "crveno-beli" već sledeće sezone imaju "ozbiljan evropski tim", a da za tri godine ponovo budu među 30 ili 40 najboljih ekipa na kontinentu.

"U fudbalu, ipak, ne odlučuju uvek samo pare i igrači, već i sportska sreća. Ako je budemo imali, uspećemo, a ja ću sigurno obezbediti igrače, menadžment i uslove", rekao je Tana.

Predsednik Zvezde je objavio i da sportski direktor kluba Ilija Ivić trenutno po Južnoj Africi traži igrače.

Tana nije negirao, ali ni demantovao informaciju koju su objavili pojedini mediji da će nekadašnji sportski direktor Zvezde Stevan Stojanović biti direktor prvog tima.

"O tome će odlučiti Jugović i Ivić", kazao je Tana.

Savić i Pižon u pravu

Izborna skupština bila je na momente na ivici skandala, počela je gužvom na ulazu u pres centar, kada su legende kluba među kojima su bili Dušan Savić, Stanislav Karasi i Vladimir Petrović Pižon, morale na silu da uđu pošto im ulaz nije bio dozvoljen, a Tana je i sam osudio taj incident.

"Videli ste da sam se, čim su se Dušan Savić i (Vladimir Petrović) Pižon pobunili, javio za reč jer sam želeo da kažem da se apsolutno slažem sa njima. Takvu odluku nisam doneo ja, već Upravni odbor i to zbog nedostatka mesta u hali. Zato su telefonom neke ljude obavestili da ne dolaze, a oni su došli u inat. Moglo je da bude baš nezgodno. U jednom trenutku sam i sam razmišljao da napustim sednicu jer mi je bilo veoma neprijatno", ocenio je Tana.

Tana je, međutim, indirektno rekao i da pojedini zaslužni veterani Zvezde pokušavaju da zloupotrebe svoj status, tako što traže da budu na platnom spisku kluba.

"Teško je sve to uklopiti...A opet, kada ste videli nekog bivšeg fudbalera u upravi Mančester junajteda, Čelsija, Arsenala ili Reala iz Madrida. To bi bilo kao da mi iz uprave silazimo na teren da igramo", dodao je Tana.

Zvezdin predsednik je priznao i da ga je iznenadila provokacija "Pižona" Petrovića. "Pižona sam pre par dana zvao da bude u Upravnom odboru i on je rekao da je zainteresovan, ali da zbog trenerske karijere ne bi mogao da se sasvim posveti tome, pa dogovora nije bilo. I onda se desi to što se desilo", rekao je Tana.

"Sreo sam ga i jutros i pitao ga otkud sad to. Pižon je priču prebacio na neki telefon (tadašnjeg vlasnika Portsmuta Milana) Mandarića, koji sam mu ja dao, a na koji se Mandarić nije javljao, ali to nije objašnjenje", dodao je Tana.

Prvi čovek "crveno-belih" nije želeo da komentariše navode Bingulca da u upravi Zvezde sede mafijaši i ljudi u vezi sa prodajom droge.

"Nisam policajac. Nisam zadužen da jurim narko dilere. A svaki građanin na svetu ima pravo da policiji prijavi kršenje zakona", kazao je Tana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve