Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.10.2008.

16:58

Blater stiže u Beograd

Predsednik FIFA Sep Blater doputovaće u četvrtak uveče u Beograd, gde će boravitit u dvodnevnoj poseti.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Blater je prvi predsednik Svetske fudbalske federacije koji je ikad posetio našu zemlju. Fudbalski savez Srbije nije objavio plan Blaterovog boravka u Beogradu, kao ni tačno vreme njegovog dolaska.

Poznato je samo da će konferenciji za novinare u hotelu "Hajat", koja će početi u petak u 11 časova, prisustvovati i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, koji će Blateru uručiti "zlatnu loptu".

Kako je saopštila FIFA, Blater će se susresti i sa predsednikom OKS Ivanom Ćurkovićem, kao i sa ivicom Dačićem, kojeg su predstavili kao potpredsednika zemlje. Sa njima bi predsednik FIFA trebalo da razgovara o raznim aspektima fudbalske igre. Vrhunac posete trebalo bi da bude Blaterov susret sa Borisom Tadićem u petak. Predsednik Srbije predstavljen je na zvaničnom sajtu FIFA kao ozbiljan fudbalski navijač.

"Želim da sa njim pričam o propisu 6+5 i mislim da bi Srbija mogla da posluži kao uzor u toj oblasti", najavio je Blater pred polazak na turneju po istočnoj Evropi. "Već godinama klubovi, a sve češće i reprezentacije, masovno angažuju strane igrače. To čini da klubovi na lokalnom i nacionalnom nivou ostaju bez identiteta".

Pored Srbije Blatera u naredna četiri dana očekuju posete Crnoj Gori i Gruziji. Blatera će u Podgorici dočekati velika trojka - Dejan Savićević, Milo Đukanović, Filip Vujanovič.

Jedan od ciljeva je obilazak sportskih objekata i pregled razvoja projekta "Goal" koji je pokrenula FIFA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu