Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.09.2008.

17:43

Srbija bez štita u Parizu

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Fudbaleri Srbije večeras od 21 čas na "Stadionu Francuska" igraju utakmicu 2. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi. Francuzi će igrati pod velikim pritiskom posle subotnjeg poraza od Austrije, dok naš selektor Radomir Antić najavljuje igru u kojoj Srbija neće igrati "na bod".

Ekipa Radomira Antića sinoć je odradila jedini trening uoči većerašnje utakmice. Selektor je najavio da razmišlja samo o igri svoga tima i da ga ne zanima previše loše stanje koje vlada u redovima rivala. On ne želi da atmosferu u kojoj je cela Francuska već prežalila svog selektora Domeneka, prenese na svoj tim.

"Verujemo u sebe, našeg rivala poštujemo i znamo da sve mane koje je pokazao protiv Austrije može da popravi do utakmice sa nama", rekao je Antić. "Ovo su mečevi gde nema mnogo improvizacije. Svesni smo da će oni igrati pod imperativom, ali mi smo okrenuti sebi".

Kapiten Dejan Stanković upozorava da je Francuska i dalje fudbalska velesila i da je u subotu protiv Austrije uprkos porazu prikazala veoma kvalitetnu igru.

Stanje u francuskom timu je takvo da je kamp morao da poseti bivši golman Fabien Bartez, zadužen za dizanje atmosfere u godinama kada su trikolori bili prvaci Evrope i sveta. Selektor Domenek je prilikom susreta sa novinarima izrazio zadovoljstvo što je vreme giljotine prošlo, jer bi mnogi želeli da on tako završi. Govoreći o Srbiji, on je istakao da se radi o čvrstoj ekipi sa kvalitetnim igračima, koji odlično kontrolišu igru i u svakom trenutku mogu da ubrzaju tempo. Trikolori su proučavali igru Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Nemačke, kada je selekciju vodio Miroslav Đukić.

Komentarišući da će stadion biti poluprazan, Domenek ističe da je 50.000 ljudi još uvek zainteresovano za njegov tim i da će Francuska večeras pre svega igrati za njih.

Tijeri Anri poziva na pozitivnu atmosferu jer samo tako može da se prevaziđe bečka subotnja epizoda. Oba selektora najavljuju izmene u svojim ekipama u odnosu na subotnja izdanja. I dok Domenek razmišlja o broju napadača, Antić je čini se to pitanje već rešio. Iako se odriče igre na bod, čini se da bi remi sa vicešampionima sveta, definitvno mogao da se smatra pozitivnim ishodom.

Francuzi najviše strepe od Nikole Žigića, jer su svesni da su golove protiv Austrije primali posle prekida. Atmosferu u domaćem timu dodatno je iskomplikovao "L'Equipe", koji je objavio transkripte sa sastanaka koje je francuska fudbalska federacija imala posle debakla na EURO 2008. Tada je bilo puno zamerki na rad Domeneka, a činjenica je da je interesovanje nacije za igre reprezentacija drastično opalo u odnosu na period kada su Zidan i ekipa igrali finale Mundijala u Berlinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

175 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

13 h

U fokusu

Vidi sve