Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.09.2008.

22:17

Dan Tana v.d. predsednika Zvezde

Dobrivoje Tanasijević poznat kao Dan Tana izabran je za vršioca dužnosti predsednika FK Crvena zvezda.

Izvor: ČŽ

Autor: ČŽ

Default images

Ostavke su podneli dosadašnji predsednik ''crveno-belih'' Toplica Spasojević, sportski direktor Goran Bunjevčević i Upravni odbor. Do izborne Skupštine kluba, osim Dana Tane, klubom će rukovoditi Radna grupa u sastavu: Krcun Dragović, Miodrag Đorđević, Milan Šutić i Tomislav Milićević. Zdenjek Zeman nije smenjen, ali jeste sporazumno raskinuta saradnja sa Aleksandrom Jankovićem, njegovim prethodnikom.

U prostorijama FK Crvena zvezda održana je 23. sednica Upravnog odbora. Pored 10 od 13 članova, na sastanku su bili i članovi Nadzornog odbora. Predsednik kluba Toplica Spasojević uputio je predlog Skupštini da njega i Upravni odbor razreši funkcija na sednici Skupštine kluba. Shodno članu 26 Statuta kluba, Toplica Spasojević je preneo ovlašćenja Dobrivoju Tanasijeviću, članu UO, koji će u narednom periodu, do održavanja sednice Skupštine, obavljati funkciju vršioca dužnosti predsednika FK Crvena zvezda.

Na sastanku je zaključeno da su predsednik Toplica Spasojević i Upravni odbor Crvene zvezde u klub stigli u veoma kompleksnom periodu. U prethodnih devet meseci bilo je mnogo turbulencija koje su se odrazile na razvoj kluba. Ipak, i pored toga pokrenuto je niz inicijativa koje su uključile obnavljanje infrastrukture, poboljšanje uslova funkcionisanja kluba, jačanje omladinske škole i dovođenje sponzora.

Od samog početka govoreno je o petogodišnjem planu koji bi tek posle tri godine Zvezdi obezbedio stabilan nastup u evropskim takmičenjima. Ideja Upravnog odbora je bila da ispuni moderno evropsko shvatanje fudbala, prihvatanje modernih principa i ekonomskih odnosa, ali i poboljšanje imidža. Zbog izostanka sportskih rezultata na početku sezone, dostojnih renomea Crvene zvezde, predsednik kluba Toplica Spasojević je odlučio da podnese ostavku za dobro kluba, uveren da bi sve što je obećano na početku bilo ostvareno uz pomoć velike uložene energije, znanja, kompletnog društva i velike armije navijača Crvene zvezde.

Neopoziva ostavka Zorana Damjanovića na mesto generalnog sekretara FK Crvena zvezda usvojena je. Taj čin konstantovan je kao veliki gubitak za klub uz veliku zahvalnost na svemu što je u prethodnom periodu uradio za Crvenu zvezdu. V. d. generalnog sekretara biće Dragan Ninković, advokat iz Beograda, koji je već angažovan u klubu i upućen je u poslove kluba, pa je, poznavajući njegove stručne i ljudske kvalitete Upravni odbor zaključio da je on u ovom trenutku najbolje rešenje.

Upravni odbor je usvojio i ostavku sportskog direktora Gorana Bunjevčevića na tu funkciju. On je istakao da je časno i pošteno sa njegove strane da se povuče sa tog mesta iako smatra da je iskreno radio na boljitku Crvene zvezde boreći se sa velikim problemima.

Obrazovana je komisija koja ima zadatak da obavi konsultacije, zakaže sednicu Skupštine kluba i predloži kandidata za mesto Predsednika FK Crvena zvezda. U komisiju su imenovani: Krcun Dragović, za predsednika, Miodrag Đorđević, u ime UO, član, Milan Šutić, u ime NO, član i Tomislav Milićević, u ime sekcije veterana, član.

Upravni odbor konstatovao je uspešan završetak poslova na rekonstrukciji glavnog terena stadiona FK Crvena zvezda, koji je u rangu kvaliteta najboljih evropskih terena. Ovo je prva prava rekonstrukcija glavnog terena od izgradnje stadiona i Zvezda sigurno može da se podiči ovakvim objektom. Teren broj pet je građevinski završen, veštačka trava je stigla i u toku narednih dana biće montirana, pa će uskoro biti osposobljen za rad svih mlađih selekcija.

Pored ovoga, Upravni odbor je razmatrao i više tema u vezi sa normalnim funkcionisanjem kluba. Između ostalog, prihvaćen je predlog Aleksandra Jankovića za sporazumni raskid ugovora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve