Nova vest
Fudbal

Utorak, 02.09.2008.

19:48

Siti želi Kristijana Ronalda

Doktor Sulejman Al-Fahim, član grupe koja je kupila Mančester Siti, izjavio je da će u januaru poslati ponudu za Kristijana Ronalda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Nakon što je za rekordnih 42 miliona evra iz Real Madrida dovela Robinja, koji je bio na korak od prelaska u Čelsi, Abu Dabi Junajted Grup (ABUG) planira da u januaru, ali i u daljoj budućnosti dovede najbolje svetske igrače kako bi osvojili Ligu šampiona. ABUG je za Ronalda spremna izdvojiti rekordnih 240 miliona dolara.

„Ronaldo je rekao da želi da igra za najveći klub na svetu pa ćemo u januaru videti da li je bio ozbiljan. Real Madrid je Ronalda procenio na 160 miliona dolara ali za dovođenje igrača kao što je on biće potrebno mnogo više novca. Mislim da će biti potrebno oko 240 miliona“, izjavio je Al-Fahim.

„Zašto ga ne bi kupili? Mi ćemo postati najveći klub na svetu, veći od Real Madrida i Mančester Junajteda".

Al-Fahim je istakao i nameru da među „građane“ dovede i Fernanda Toresa i Seska Fabregasa.

Nećemo trošiti novac na bili koga. Ako budemo mogli da kupimo najbolje svetske igrače i ako ih menadžer želi onda ćemo ih dovesti.“

Milijarder iz Abu Dabija očekuje da od preuzimanja Sitija učini nešto slično kao i Roman Abramovič sa Čelsijem.

Čelsi je od dolaska Abramoviča 2003. godine osvojio dve titule u Premijer ligi, FA kup, a uspeli su i da dođu do finala Lige šampiona.

Doktor Al-Fahim je menadžeru Mančester Sitija Marku Hjuzu dao rok od tri godine da osvoji Ligu šampiona ali i 540 miliona funti da dovede 18 najboljih svetskih igrača bez kojih po njegovom mišljenju neće biti moguće postati najbolji u Evropi.

„Mi ne želimo da Siti učestvuje u osvajanju samo engleskih trofeja nego i Lige šampiona. Želimo da osvojimo sve moguće trofeje.“

Al-Fahim je izjavio da je plan kluba, koji je prošle sezone završio na devetom mestu na tabeli, da u sezoni 2009/2010 učestvuje u Ligi šampiona pa bi ove sezone trebali da budu među prva četiri. Međutim, s obzirom da je Siti u prva tri kola ove godine došao do trećeg mesta na tabeli, Al-Fahim je istakao da će borba za trofeje početi već sledeće sezone.

"Mesto u LŠ je veliki skok u odnosu na prošlu sezonu, ali ćemo sesti sa menadžerom i dogovoriti se oko dovođenja pravih pojačanja“, dodao je Al-Fahim.

"Ove sezone bi želeli da budemo mnogo bolji nego prošle, a trofeje ćemo osvajati sledeće.“

„Poručujemo navijačima da smo došli sa namerom da Siti učinimo konkurentnim u osvajanju trofeja. Klub ima mnogo lojalnih navijača, a ima i istoriju i to nas je privuklo. Jedina stvar koja je nedostajala je prava osoba koja bi omogućila prave investicije.“

Doktor Al-Fahim, predsednik kompanije "Hidra prorertis" koja se bavi nekretninama, opisivan je kao Donald Tramp arapskog sveta. Jedan je od najbogatijih Arapa, a takođe je osnivač i voditelj televizijske emisije koja se bavi poslovnim temama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve