Nova vest
Fudbal

Nedelja, 31.08.2008.

19:56

Javor vratio Zvezdu na dno tabele

Fudbaleri Javora priredili su senzaciju pobedom u gostima nad Crvenom zvezdom, sa 2:0, u 3. kolu Superlige Srbije.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pogocima Mutavdžića u 52. i Simića u 63. minutu, tim iz Ivanjice naneo je još jedan težak udarac Crvenoj zvezdi, koja se vraća na dno tabele, sa samo jednim bodom i gol-razlikom 0:4.

Kada se činilo da posle rane eliminacije iz Evrope “crveno-beli” ne mogu niže, desio se Javor. U 52. minutu, Mutavdžić je doveo goste u prednost posle kontre u kojoj su učestvovali i Rančić i Simić, kada je, između Gaja i Jakovića, iskoristio centaršut i glavom sa oko 8 metara savladao Radivojevića.

Samo par minuta kasnije Nigerijac Ajurua je propustio priliku da udvostruči prednost Javora, ali je, u 62. minutu, to pošlo za nogom Simiću, posle neuspele ofsajd zamke domaćih. Pred golmanom Radivojevićem izletela su čak trojica fudbalera Javora. Stevan Račić je bio nesebičan, a Simić se sa "peterca" upisao u listu strelaca.

Prethodno, u prvom poluvremenu, “crveno-beli” su imali incijativu u prvom poluvremenu, a najbolju priliku u prvih 45. minuta propustio je Edgar, kada je sa oko 7 metara šutirao preko gola, posle akcije Markovića i Blažića.

Inicijativa Zvezde nastavljena je i početkom drugog poluvremena, sve do šoka koji su priredili Mutavdžić i Simić.

Javor je posle drugog gola mogao i da povisi vođstvo, ali je rezultat do kraja meča ostao nepromenjen, iako je i Zvezda u finišu imala par poluprilika, preko Perovića i Burzanovića.

Utakmicu je pratilo oko 3.000 ljudi, a navijači Crvene zvezde su već na početku utakmice poručili treneru Zdenjeku Zemanu da žele "da mu vide leđa", skandiranjem “Zdenjek Zeman... A sad adio”.

Crvena zvezda - Javor 0:2 (0:0)

Crvena zvezda: Radivojević, Tomović, Jaković, Gaj, Marković, Vukobratović (Burzanović), Bogdanović, Milijaš, Koroman, Blažić (Perović) i Edgar.

Javor: Supić, Vulićević, Đokić, Milović, Ignjatijević, Mutavdžić, Ajuru, Cvetković, Nikitović (Dragović), Simić (Trifunović) i Račić (Arsenijević).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve