Nova vest
Fudbal

Sreda, 25.06.2008.

12:27

Adnan Hamad napustio klupu Iraka

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor fudbalske reprezentacije Iraka Adnan Hamad podneo je ostavku na svoju funkciju tri dana posle eliminacije iz kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2010. godine. Hamad nije želeo da potpiše nov ugovor sa Irakom, posle poraza od Katara 1:0, rekavši da zbog političkih prepirki i loše organizacije nije u mogućnosti da radi svoj posao.

"Postoji mnogo problema... Sve je počelo kaznom FIFA, i mislim da će i u budućnosti biti sličnih problema. Situacija u Iraku je komplikovana, ovde ima mnogo problema. Odlučio sam da prekinem rad sa ekipom", rekao je Hamad u telefonskoj izjavi za Rojters.

Hamad je u februaru preuzeo selekciju Iraka od Norvežanina Egila Drila Olsena, koji je otpušten posle samo tri utakmice.

FIFA je ranije ove godine, na polovini kvalifikacija za Svetski šampionat, suspendovala Irak iz međunarodnih takmičenja zbog odluke vlade da raspusti nacionalni Fudbalski savez. Kazna je povučena pred početak nove faze kvalifikacija.

Irak, koji je zvanični šampion Azije, u trećem krugu azijske zone kvalifikacija za SP osvojio je treće mesto, a plasman u sledeću rundu obezbedile su samo dve ekipe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve