Nova vest
Fudbal

Petak, 06.06.2008.

13:50

Miha: Morati nam je radio iza leđa

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Bivši proslavljeni fudbalski reprezentativac Siniša Mihajlović izjavio je u petak da je razočaran odlukom predsednika milanskog Intera Masima Moratija da treneru Robertu Manćiniju i kompletnom stručnom štabu uruči otkaz, ističući da im je Morati radio iza leđa, iako je klub pod njihovim vođstvom osvojio dve titule prvaka Italije.

"Manćinija i mene posebno je zabolelo saznanje da je Morati razgovarao sa Portugalcem Žozeom Morinjom odmah posle eliminacije Intera u Ligi šampiona od Liverpula. Za sve vreme našeg rada u Interu i u finišu prvenstva, Morati nam je davao podršku samo verbalno, a iza leđa se već dogovarao sa Portugalcem", izjavio je Tanjugu dosadašnji pomoćnik Manćinija u Interu.

Posle razlaza sa Interom, Mihajlović, koji deo odmora trenutno koristi u Novom Sadu, dobio je poziv od Galatasaraja, ali je ta mogućnost definitivno otpala pošto ponuda turskog kluba "nije bila materijalno pristojna".

Ideja je bila da Mihajlović, zajedno sa bivšim trenerom Crvene Zvezde Miloradom Kosanovićem, vodi Galatasaraj, ali je ona otpala i zato što je od pre dan-dva Kosanović ponovo u kineskom Dalijenu, na čijoj klupi je nasledio Ratka Dostanića, a u kome je pre nekoliko godina ostavio dubok trag.

Mihajlović kaže da mu je prva opcija posle razlaza sa Interom da zajedno sa Manćinijem preuzme londonski Čelsi.

"Pregovori su u toku sa realnim izgledima da sednemo na klupu finaliste Lige šampiona, iako je interesovanje za mesto šefa stručnog štaba tog kluba veliko", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima, šanse poznatog i dokazanog tandema iz Italije da mogu da zamene Avrama Granta porasle su poslednjih dana, jer su neki stručnjaci, kao Karlo Anćeloti, odustali od pregovora sa vlasnikom Čelsija Romanom Abramovičem.

Do pre nekoliko meseci Mihajlović je bio i kandidat za selektora reprezentacije Srbije, ali je odustao posle "prepiske u štampi" sa bivšim predsednikom FSS Zvezdanom Terzićem.

Mihajlović ne krije da je i Crvena Zvezda, u kojoj je stekao svetsku slavu, bila zainteresovana da sedne na njenu klupu. Čelnici Crvene Zvezde su pre dva meseca razgovarali sa Mihajlovićem na tu temu, ali se dalje od toga nije odmaklo.

"Učtivo sam se zahvalio Zvezdi, jer želim da radim u mnogo jačoj fudbalskoj sredini nego što je naša", istakao je proslavljeni as.

Mihajlović je ponovio mnogo puta rečeno da je svakom stručnjaku, a posebno mlađim trenerima, teško, gotovo nemoguće, da "uđu u italijansku ligu". Zato Mihajlović želi da bude stalno na oku italijanske fudbalske javnosti koja teško prima nove likove.

"Iskusniji fudbalski ljudi savetuju me da nikuda ne žurim i da mirno čekam oktobar, kada se po tradiciji otvara drugi krug evropske fudbalske 'pijace'. Nisam nestrpljiv, jer mi je lepo i u Novom Sadu", rekao je Mihajlović.

Dok vlasnik Čelsija, bogati Rus Abramovič, u Londonu vaga sve ponude i mogućnosti, Mihajlović i njegov iskusniji prijatelj i kolega Manćini mirno iščekuju njegovu odluku.

Manćini i Mihajlović uživaju u plodovima svog prošlogodišnjeg rada, jer titula prvaka Italije, nastup u finalu nacionalnog kupa i zapaženo učešće u Ligi šampiona im to daju za pravo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve